5 vreemde dingen die aangeven dat je relatie goed zit

Herkenbaar?

Lees ook

Hoe weet je nou eigenlijk of je relatie stand zal houden? Sommige mensen denken dat wiskundige formules het antwoord zijn op deze prangende vraag, maar de meesten van ons zijn echter meer van de oude stempel en halen het antwoord uit belangrijke vragen als: hoe goed kunnen jullie met elkaar opschieten, hebben jullie dezelfde interesses en wat vinden je familie en vrienden van hem/haar, wordt-ie boos als je zijn frietjes steelt terwijl je je eigen hebt? Maar lifestylewebsite Bustle laat ons weten dat er verschillende vreemde manieren zijn waarop je kunt voorspellen hoe lang je relatie zal duren.

1/ Een eigen, geheime taal 
En dan niet schrijven in codes of hiërogliefen, maar juist woorden, zinnen en afkortingen die jullie regelmatig vol trots gebruiken, ook al hebben anderen geen flauw idee waar the hell jullie over praten. Onderzoekers aan de universiteit van Illinois ontdekten dat in goede relaties en huwelijken de partners exact begrepen wat hun vrouwen bedoelden, in tegenstelling tot buitenstaanders.

2/ Financiën 
Het gaat er hierbij niet om dat jullie het alleen maar over geld hebben en hoe leuk het zou zijn om de loterij te winnen, maar juist of jullie hetzelfde denken over hoe je met geld omgaat. Of, zoals Psychology Today zegt: ‘gelijke financiële waarden’.

3/ Of je van horrorfilms houdt 
Ja, je leest het goed. Het klinkt een beetje gek, maar het is helemaal waar. De oprichters van datingwebsite OkCupid, maken matches op basis van overeenkomsten tussen twee personen uit een vragenlijst. Volgens The Telegraph waren er drie belangrijke vragen die bepaalden of een koppel potentie heeft om happily ever after te leven. En “Of je van horrorfilms houdt”, was daar één van. (Okéééé)

4/ Je Facebook-gedrag 
Dan wel, hoe ‘irritant’ je bent op Facebook. Onderzoek van de universiteit van Wisconsin toont aan dat je kleffe Facebook gedrag eigenlijk een reflectie is van hoe jij bent in een relatie. Dus gewoon lekker blijven spammen, ladies!

5/ Je opleidingsniveau 
Een studie van het Noorse Instituut voor Volksgezondheid onderzocht 18.000 heteroseksuele koppels en constateerde dat zowel mannen, als vrouwen die geen vierjarige hbo-opleiding hebben gevolgd, meer kans hebben om een punt te zetten achter hun relatie, tijdens de periode van het onderzoek.

Lees ook: Dit zijn de 20 beste steden om te wonen voor startende ondernemers

Beeld: iStock

Laatste nieuws

Zie ook