12 beautygeheimen van Sofie Valkiers op Cannes Filmfestival

Bekend blogster Sofie vertelt hoe ze zich klaar maakt voor de red carpet op Cannes.

Hoe bekende Vlaamse blogster Sofie Valkiers zich klaar maakt voor de rode loper van het filmfestival in Cannes? Dat deelde ze met Marie Claire!

1/ Wat mag zeker niet ontbreken in je koffer voor het filmfestival van Cannes?
“Mijn favoriete hakken! Er wordt al een tijdje tegen geprotesteerd (Kristen Stewart deed haar torenhoge Louboutins deze week nog uit op de red carpet) maar hakken zijn nog altijd verplicht in Cannes. En ik kan stiekem niet wachten om mijn gouden Rene Caovilla sandaaltjes te dragen!”.

2/ Wat zijn je tips om van een dag- naar avondlook (qua outfit) te gaan in Cannes stijl?
”Zorg ervoor dat je basis multi inzetbaar is – dus huidkleurige naadloze lingerie die onder elke outfit past. Verder is een maxi jurk natuurlijk ideaal om te transformeren van dag naar avond: steek je haar op in een laag knotje, voeg grote statement oorbellen toe (ik ben helemaal verliefd op mijn ear cuff van Messika), een flink paar hakken en rode lippen et voilà!”.

3/ Welke essentials mogen niet ontbreken in je handtas tijdens het filmfestival?
“Die hou ik zo minimaal mogelijk: een paar veiligheidsspeldjes (ja hoor, die zijn al vaak van pas gekomen!), spiegeltje (niets zo gênant als lipstick op je tanden bij je grote foto moment), mijn mini portefeuille en telefoon (mét stylish Dior case). En eerlijk? Een mini energy bar want ik heb áltijd honger!”.

 


4/ Wat is je favoriete kapsel voor glamour evenementen als het filmfestival? Waarom?
“Dit is het eerste jaar met mijn nieuwe stijle bob! Normaal draag ik voor glamoureuze events mijn haar graag strak naar achteren in een knotje zodat het niet teveel de aandacht afleidt van de jurk, maar omdat mijn haar dit jaar een stuk korter is leek het mij wel leuk om het eens los te dragen… Gelukkig kan ik rekenen op mijn favoriete Dior hair stylist @cyrilhair, die o.a. ook het kapsel van Eva Herzigova en Carla Bruni in Cannes verzorgde.

5/ Hoe breng je je lokken zélf in vorm voor een feest, zonder kapper aan je zijde?
“Mensen schrikken er vaak van om te horen dat ik echt niet makkelijk haar heb, het is heel fijn en wispelturig. Dus als ik zelf mijn haar moet doen voor een speciaal event kies ik er meestal voor om het in een middenscheiding strak naar achteren vast te zetten. En als het toch los moet is de Dry Texturizing Spray van Oribe altijd de redder in nood voor wat meer volume!”

6/ Wat is je geheim om een hele dag stijlvol door te komen?
“Layering! Of het nu gaat om het layeren van je juwelen (altijd leuk om verschillende stijlen armbanden, ringen en kettingen te mixen en het geheel zo wat meer speels te maken!) of het werken met laagjes om je outfit van dag naar avond te transformeren: laagjes zijn altijd een goed idee!”.

 

 

Cannes days in this dreamy @julienfournie dress #cannes2018 #redcarpetready

Een bericht gedeeld door Sofie Valkiers (@sofievalkiers) op


7/ Voor welke make-up look kies je en waarom? Waarop moet je letten?
“Een beauty look kiezen voor de rode loper is niet zo makkelijk als je misschien zou denken. Mijn dagelijkse beauty routine is vrij naturel maar dat gaat niet echt samen met een super glamoureuze jurk. Dit jaar werkte ik met de Dior make-up artiest @normanpohl rond een glowy skin en een kleurrijk accent op de ogen. Mijn rode loper jurk van Georges Hobeika is een echte statement dress dus hebben we de lippen naturel gehouden met een subtiele focus op de ogen en de huid. Een stralende huid is het allerbeste accessoire!”

8/ Is er een make-up combinatie waarop je altijd kan terugvallen en die je zelfvertrouwen geeft?
“De of/of regel! Ga voor één blikvanger: óf je ogen óf je lippen. Dat werkt het beste op foto’s en leidt ook niet teveel de aandacht af van de rest van je look”

9/ Welke drie must have make-up items kunnen niet ontbreken aan je glamour look?
“Mijn Diorshow Pump ’n Volume mascara voor volle wimpers, Caudalie Eau de Beauté om mijn make-up te fixeren (en op te frissen) en Dior Addict Lacquer Plump in het kleurtje J’Adior Bold Red“.

 

10/ En welke producten gaan er mee in je handtas?
“Dat hangt een beetje af van wat de focus is van mijn beauty look: als het mijn ogen zijn sowieso mijn mascara, eyeliner en een verzorgende lippenbalsem. Als het accent op mijn lippen ligt, mijn lipstick, lip liner en vaseline om vlekjes op mijn tanden te vermijden. En mijn Dior Backstage concealer!”.

11/ Welk parfum mag je vergezellen?
“Da’s moeilijk kiezen! Ik hou wel erg van mijn Aerin Garden Rose parfum. Dat bestaat ook in een handig rollerball formaat dus hij past in elke mini clutch”.

12/ Wat is je truc om er de hele avond fris te blijven uitzien?
“Shiseido blotting paper om de typische foto-met-super-glimmend-voorhoofd te vermijden!”.

Lees ook: Dit zijn de 5 geheime adresjes van een echte Antwerpenaar

Bron: Marie Claire BE l Beeld: Getty

Laatste nieuws