Jet van Nieuwkerk onderzoekt orthorexia: “Waarom is er zo weinig informatie over?”

Het laatste nieuws over fitness, voeding, wellness en meer.

Lees ook

Het laatste nieuws over fitness, voeding, wellness en meer.

Jet onderzoekt
Zó obsessief gezond eten en sporten dat je wereld steeds kleiner wordt? Jet van Nieuwkerk heeft er ervaring mee. In ‘Niet gezond meer’ onderzoekt ze of orthorexia een hype is of een nieuwe eetstoornis. Jet: “Het lijkt steeds meer mensen te overkomen. Ik maak me daar zorgen over. Waarom is er zo weinig informatie, laat staan een goede methode om mensen te helpen?”
Vanaf 23 mei om 21:05 uur op NPO3

Gezond vliegen
Ziek worden na een vlucht wijten we vaak aan de luchtcirculatie in het vliegtuig. Onzin, zeggen Amerikaanse onderzoekers: verder dan een meter komen bacteriën van mede-passagiers niet, dus het ventilatiesysteem bereiken ze al helemaal niet. Waar je wel voor moet oppassen? Het kraantje in het toilet is een bron van bacteriën. Tip: neem ontsmettingsdoekjes mee, drink veel water, laat alcohol staan, kleed je in laagjes en zet desnoods een maskertje op.

H&M – € 5,99


Cool down
Pittige training achter de rug? Dan kun je jezelf deze zomer belonen met een beker ijs van Breyers Delights. Ja, een hele beker, want dit nieuwe ijsmerk bevat per verpakking maximaal 350 calorieën, 30 procent minder suiker én – helemaal fitgirlproof – 20 gram proteïne.

Steengoed
Edelstenen zijn dé trend op wellnessgebied. Celebs als Victoria Beckham, Naomi Campbell en Kate Hudson dragen altijd een steen bij zich, én ze worden toegevoegd aan beautyproducten. In Nederland is er nu selfcare-lijn Rock Your World, die kristallen en essentiële oliën samenbrengt in onder andere rollers en sprays. Bijvoorbeeld de Be calm-aura-spray met amethist, die voor ontspanning zorgt voordat je naar bed gaat. rockyourworld.nl


Triaction Triple work-out is een nieuwe manier van sporten, bedacht door lingeriemerk Triumph.

Vriendschap en gezelligheid staan hierbij voorop. Vita Boers geeft 31 mei de eerste training in ons land.


Een work-out én gezelligheid, vertel. “
Triaction Triple bestaat uit drie onderdelen: 20 minuten cardio, 20 minuten stretchen en 20 minuten socializen. Dat laatste klinkt gek, maar Triumph wil daarmee de nadruk leggen op het plezier in sporten. Vrouwen van alle leeftijden, vormen en maten moeten elkaar stimuleren om te sporten in plaats van elkaar als concurrent te zien.”

Vergelijken vrouwen zichzelf teveel met elkaar? “Het is denk ik iets van deze tijd. Op Instagram zie je perfecte lijven voorbij komen en daar kun je onzeker van worden. Socializen als onderdeel van de training, in de vorm van een lekker sapje drinken en kletsen, versterkt de onderlinge band.”

Waar moeten we zijn? “Het eerste event is op 31 mei bij Rocycle in Amsterdam. Hopelijk volgen er meer.”
Meld je aan bij de Triumph-winkel in de Kalverstraat in Amsterdam.

Lees ook: Wil je witte tanden? Skip dan deze drankjes

Tekst: Jessica van Zanten l Beeld: Babet Hogervorst

Laatste nieuws

Zie ook