10 dingen die het leven van Meghan Markle ingrijpend zullen veranderen

Zo mag ze geen Monopoly meer spelen.

Dat Meghan Markle’s leven drastisch zou veranderen na haar huwelijk, valt niet te betwijfelen. Haar Suits-personage Rachel is niet meer, net zoals haar blog en haar social media-accounts. Ze liet zich eerder al herdopen van de Protestantse naar de Katholieke kerk en sinds haar verloving in november 2017 wordt ze omsingeld door een leger aan security, papparazzi en fans. En wat verandert nu nog in het leven van de kersverse Duchess of Sussex? Ontdek het hier.

1/ Haar (acteer)carrière
Hoewel het Britse hof zich enkel lovend uitlaat over ambitieuze royalty vrouwen, wordt het hen toch aangeraden om hun verdere carrière niet langer na te streven en zich vooral te focussen op de koninklijke verplichtingen. Die zullen immers al een hele hap van de tijd innemen. Meghan’s rol werd uit de populaire televisieserie Suits geschreven en ze doekte haar blog The Tig op. Enkel haar ambitie als filantroop (dat immers in de lijn ligt met koninklijke taken) zal ze wel blijven uitvoeren.

2/ Haar garderobe
Een van de vele interesses van The Duchess is mode. In statement looks zoals de naveldecolletés, netkousen of matrix bril zal Meghan niet snel (meer) te zien zijn, als royalty moet ze zich “bescheiden en formeel” kleden. Braaf dus. Een andere stijlregel luidt dat Meg als ze reist verplicht een zwarte outfit dient in te pakken. Dit om te verzekeren dat leden van het koningshuis fatsoenlijk gekleed zijn als er plotselinge dood plaatsvindt terwijl ze van huis weg zijn.

Verder staat het Britse koningshuis bekend om zijn hoedentraditie en zal Meghan op elke officiële gelegenheid een dakje boven haar hoofd hebben. Protocol die afstemt uit de tijd dat vrouwen aan het Hof nauwelijks hun haren mochten tonen in de publieke sfeer, pakweg een eeuw geleden dus.

3/ Haar nationaliteit
Miss Markle werd geboren in Los Angeles en is dus een American citizen, maar woordvoerders van het Hof lieten eerder al weten dat Meghan graag de Britse nationaliteit zou krijgen. Door met Harry te trouwen, krijgt ze die volgens de Britse wetgeving na vijf levensjaren wonend in the UK. 

4/ Haar stemrecht
Meghan Markle heeft zich in het verleden al vaker uitgelaten over politieke kwesties en dan in het bijzonder over racisme. Hoewel dit haar zo siert, zal ze in de toekomst toch voorzichtiger moeten omgaan met politieke uitingen. Het is voor royalties namelijk verboden om te discussiëren over politieke inzichten én ze mogen niet stemmen.

5/ Haar titel
‘Meg’, ‘Meggy’, of andere bijnamen mogen alleen in privé-sferen worden genoemd. Haar officiële titel sinds 19 mei luidt hertogin van Sussex. Meghan kan namelijk geen ‘prinses’ zijn, omdat enkel iemand van adellijke afkomst ‘prinses‘ genoemd kan worden.

6/ Haar bodyguards
Om alle fans (inclusief wij) van Meghan van haar af te schudden, zal ze 24/7 bijgestaan worden door bodyguards en een security team. Geen risico’s.

7/ Haar telefoongebruik
Niet alleen haar blog The Tig, maar ook Meghan’s sociale media-accounts zijn niet langer beschikbaar. Geen Facebook, Twitter of Instagram meer. Kensington Palace gaf in januari een statement vrij: “Ms. Markle is grateful to everyone who has followed her social media accounts over the years, however as she has not used them for some time, she has taken the decision to close them.” Daarnaast hanteert Buckingham palace ook nog het verbod op selfies.

8/ Haar alimentatie
In het verleden dopte Meghan perfect zelf haar boontjes – om het in een understatement te zeggen. Maar met een royal aan haar zijde, staat haar natuurlijk een nog royaler leven te wachten. Over hoeveel rijkdom ze zal beschikken, is niet duidelijk en ook niet van belang. Het zal hopelijk genoeg zijn om haar liefdadigheidsprojecten te bekostigen.

9/ Haar bewegingsvrijheid
De Fashion Weeks afschuimen of feestjes met vrienden in Britse nachtclubs is verleden tijd. Meghan kan niet zomaar gaan en staan waar ze wil. Haar dagelijks leven zal veel meer gereguleerd zijn en haar verplichtingen (van lintjes doorknippen tot buitenlandse missies) zullen dat sowieso al belemmeren.

10/ Haar Monopoly-pionnetje
Een vreemd, maar echt bestaand feit is dat er in Buckingham Palace geen gezellig potje Monopoly mag worden gespeeld. In een ver verleden was ooit gebleken dat het er te boosaardig aan toe zou gaan. Prins Andrew, Duke of York, bande het spel uit het paleis omdat de leden van de koninklijke familie zich te hard inleefden in het spel en vaak té competitief werden.

Lees ook: Prins William en Harry’s neef is single én hartstikke aantrekkelijk

Bron: Marie Claire BE l Beeld: Getty

 

Laatste nieuws