Word jij een miljonair? Dít zijn de voortekens!

Hoe groot is jouw kans?

Lees ook

Hoewel geld niet gelukkig maakt, zou het gros van ons er toch geen problemen mee hebben als we plots miljonair zouden zijn. We horen je denken: ‘in my dreams’, maar wellicht staat het miljonair worden tóch dichterbij dan je denkt. Sterker nog: misschien ben jij wel al hard op weg om miljonair te worden! In een onderzoek, waarbij gekeken werd hoe miljonairs leven, is gebleken wat hun key habits zijn die aan hun succes meewerken. Wij zetten ze voor je op een rijtje.

1/ Je gaat altijd voor het maximale Een 5,5 was op de middelbare school al niet genoeg voor jou. Gemiddeld zijn wilde je niet, toppen is wat je doet. Tienen scoren is waar jij voor gaat. Dus op je missie om miljonair te worden denk je niet aan 1 miljoen, maar gerust aan een miljoen of 10, 20. Dream big!

2/ Je denkt buiten de lijntjes Je staat open voor nieuwe ideeën en hebt dan ook echt een open mind. Dit is een zeer belangrijke eigenschap op jouw tocht naar de miljoenen, want hierdoor kun je vaak ook denken in mogelijkheden. Blijf vooral zo denken, want behalve geld, schijnt dat succes en geluk zo ook sneller op je pad zullen komen.

3/ Je durft risico’s te nemen Aansluitend op punt twee: je denkt buiten de lijntjes, maar uiteindelijk komt het natuurlijk neer op de daden. Voordeel: jij durf risico’s te nemen. Ze mogen dan niet áltijd positief uitpakken, maar het feit dat je de risico’s durft te nemen is een echte instelling voor een (financieel) succesvol bestaan!

4/ Je gebruikt je tijd effectief Terwijl veel mensen denken dat tijd geld is, weet jij wel beter. Tijd is véél meer dan alleen geld waard. Je kent jezelf door en door en hebt er geen problemen mee om je zwaktes te laten zien. Sterker nog: jij huurt anderen in voor dingen waar je zelf niet goed in bent, in plaats van stug proberen door te gaan. Je gaat zelf verder met dingen waar je wél in uitblinkt en zo win je als het ware tijd en in dat geval is tijd wél weer geld!

5/ Je houdt ervan om doelen te stellen en ze te behalen Als je chronisch doelen voor jezelf opstelt denk je als een échte miljonair. Of zoals Peter Voogd, oprichter van de Game Changers Academy, die zijn eerste miljoen op z’n 26e binnensleepte, ooit zei: ‘You don’t make a million by accident. If it’s not a goal, you sure as hell won’t hit it.’

6/ Je bent een geboren optimist Er zijn zat miljonairs die bijna platzak waren, maar zich er tóch doorheen wisten te slepen. Kijk maar naar J.K. Rowling: alleenstaande moeder die leefde van de bijstand en nu een énorm groot succes is, doordat ze zich volledig focuste op wat ze wilde en op de dingen waar ze echt om gaf. Denk dus niet: ‘Het leven overkomt mij’, maar ‘Ik maak mijn eigen leven’.

7/ Je bent je bewust van wat er in de wereld gebeurt In plaats van Instagram vol te gooien met #WOKEUPLIKETHIS-selfies, je Snapchat feed te lezen en Facebook friends te inviten, start jij je morgen met het laatste nieuws of lees je de krant.

8/ Je voorkomt schulden Wanneer jij een aankoop doet, weet je zeker dat het een goede investering is. Vaak levert deze investering jou zelfs geld op. Bijvoorbeeld in de vorm van een goede auto, waardoor je tijd bespaart of geld voor de taxi uitspaart.  One way or another, jij doet geen impulsaankopen die niets opbrengen.

9/ Je spaart om te investeren Je gespaarde centen staan op een spaarrekening waar je never te nimmer aan komt, óók niet als die hele mooie en dure schoenen nu plots ‘heel goedkoop’ zijn (denk: van 2000 euro naar ‘maar’ 1000 euro, heel leuk, maar dat gaat niet gebeuren). Je weet dat je voor een groter doel spaart en kunt jezelf er dus ook toe zetten om dit doel te behalen (zie punt 5).

10/ Je onderneemt zelf actie Uit onderzoek is gebleken dat een groot gedeelte van de miljonairs hun geld niet te danken heeft aan een erfenis of iets dergelijks, maar gewoon zelf kei en keihard voor hun geld heeft gewerkt. Lees bovenstaande eigenschappen dus goed, probeer ze zelf uit en wie weet zien we jouw naam binnenkort in de Quote 500!

Lees ook: Op deze leeftijd heb jij het financieel het zwaarst

Beeld:

Laatste nieuws

Zie ook