doDisplay('div-gpt-ad-MarieClaireNL_below_menu_allpages');

Reese Witherspoon doet boekje open over misbruik in eigen relatie

Bij Oprah Winfrey deelt ze haar verhaal.
doDisplay('div-gpt-ad-MarieClaireNL_below_image_article');
Reese Witherspoon doet boekje open over misbruik in eigen relatie

Reese Witherspoon (41) vertelt open over de moeilijke tijd waarin ze zich realiseerde dat het nodig was haar psychische en fysieke gewelddadige relatie te beëindigen. De Wrinkle in Time-actrice zat in de studio bij Oprah Winfrey's Super Soul Sunday. Op de vraag wat de moeilijkste beslissing was die ze ooit heeft moeten nemen om haar dromen waar te maken, antwoordde ze: "Voor mij was dat toch echt het verlaten van een abusive relationship."

doDisplay('div-gpt-ad-MarieClaireNL_in-content_top_article');

Beter dan ooit
Reese vertelt dat ze erg jong was toen ze in deze relatie zat verwikkeld. De actrice vertelt dat ze toentertijd een ander persoon was, zo stond ze nooit op voor zichzelf. Ze had totaal geen zelfvertrouwen. Nu vertelt de blondine dat ze een compleet ander persoon is. 

Big Little Lies
Reese vertelt dat haar ervaring deel uitmaakte van de reden dat ze de serie Big Little Lies produceerde, en dat al haar vrouwelijke co-sterren waren beïnvloed door misbruik in één of andere vorm. "Er was een scala aan acteerervaringen, maar er was geen één vrouw daar die niet in aanraking met misbruik was gekomen, niet één van die vrouwen," zegt Reese. "En daarom hebben we besloten om die show te maken." Bekijk een fragment van Reese bij Oprah hieronder. 

Lees ook: Dochter Reese Witherspoon maakt debuut in Giambattista Valli

doDisplay('div-gpt-ad-MarieClaireNL_in-content_bottom_article');
Beeld: Getty Images