Birgit Schuurman: “Bij ‘guilty pleasures’ denk ik meer aan vreemdgaan”

Marie Claire sprak de zangeres over het liedje dat haar laat huilen en de artiesten met wie ze graag eens op het podium zou staan.

Lees ook

Ze heeft eindelijk weer een nieuw album uit: A fool for love. Birgit Schuurman (40) over het liedje dat haar laat huilen en de artiesten met wie ze graag eens op het podium zou staan.

Als ik een ander vak had mogen kiezen
“Zou ik best goed zijn als creative op een reclamebureau. Ik help mijn man weleens met brainstormen voor commercials en zo, en dan roept hij altijd: ‘Wat een leuk idee!’ Ik kan ook goed produceren en regelen, dus filmproducer lijkt me ook wel wat.”

Dit nummer brengt me in tranen
“Het liedje Sweet surrender op mijn nieuwe album, dat ik schreef voor mijn zoontje Chico. Dat ik mijn liefde voor hem in muziek heb kunnen omzetten, kan mij echt ontroeren. Als ik er ooit niet meer ben, weet hij: dit heeft mijn moeder speciaal voor mij gemaakt. Dit liedje is er namelijk voor altijd.”

Het eerste concert dat ik bezocht
“MC Hammer in Ahoy. Ik was veertien en hij zong U can’t touch this in een goudkleurige drollenvanger.”

De kant die mensen niet van mij kennen
“Ik hang, waar ik ook kom, altijd de toiletrol met de afrolkant naar voren. Dus mocht je ooit denken: waarom hangt-ie zo? Dat heb ik gedaan, haha!”

Het talent waar ik het meest trots op ben
“Ik ben het blijst dat ik kan zingen en het meest trots dat ik mensen kan samenbrengen. Op feestjes verbind ik vrienden met elkaar en daaruit ontstaan echt nieuwe vriendschappen voor het leven.”

Ik zou graag een keer op het podium staan met
Dead or alive? Dan nodig ik Chet Baker uit, maar ook Nina Simone, Matthew Bellamy van Muse, Alex Vargas, Lana Del Rey en Oscar And The Wolf. Maken we er meteen een avondvullend programma van.”

De perfecte avond
“Uitgebreid eten en drinken met vrienden, en dan tot diep in de nacht kletsen en muziek luisteren. Of een avond met mijn geliefde eten, dansen en op opzwepende muziek de hele nacht doorbrengen in Kamasutra-houdingen. Of het huis helemaal voor mezelf hebben en dan wijn drinken en filmpjes kijken.”

Deze serie is mijn guilty pleasure
(Lachend:) “Bij guilty pleasures denk ik meer aan vreemdgaan: dan heb je plezier, maar voel je je ook schuldig. Wel heb ik de serie Girls in één week helemaal afgekeken, en dan elke avond met vijf Choco Prince-koeken erbij.”

De eigenschap die ik aan mezelf zou willen veranderen
“Minder onrust, zodat ik vaker nog meer kan genieten van waar ik ben en niet alweer loop te bedenken waar ik naartoe wil.”

De laatste keer dat ik dronken was
“Ik ben niet vaak echt dronken. Maar een jaar geleden ging het mis. Ik had misschien vijf drankjes op, maar in overmoed ben ik erbij gaan roken – terwijl ik helemaal niet rook – en toen ging het mis. De volgende dag moest Chico afzwemmen in zo’n warm zwembad. Dat was geen succes!”

Ik zou wel een dag willen ruilen met
“De directeur van Lowlands en dan zeggen: ‘Die Birgit Schuurman moeten we programmeren.’ Of ik zou mezelf de boeker maken van alle toffe grote festivals deze zomer.”

Lees ook: Interview: Dit zijn de beautygeheimen van Miranda Kerr

Tekst: Jill Waas l FotografieL Charlotte Apituley

Laatste nieuws

Zie ook