Geweldig: Cate Blanchett leidt protest van 82 vrouwen op Cannes Filmfestival 2018

Dit mag je niet missen!

Lees ook

Afgelopen zaterdag stonden in totaal 82 vrouwen samen op de traptreden van het Cannes Filmfestival om te protesteren tegen ongelijkheid in de filmindustrie en op Cannes in het bijzonder. Bekende actrices en producenten als Cate Blanchett, Ava DuVernay, Kristen Stewart, Jane Fonda, Salma Hayek, Marion Cotillard en Lea Seydoux behoorden tot de dames die deelnamen aan de symbolische demonstratie. 


Sterke speech
De Australische actrice Cate Blanchett (48) en Franse regisseuse Agnès Varda (89) namen het woord en zeiden onder andere: “Op deze traptreden staan vandaag 82 vrouwen die het aantal vrouwelijke regisseurs vertegenwoordigen die deze trap beklommen hebben sinds de eerste editie van het Filmfestival van Cannes in 1946. In dezelfde periode hebben 1688 mannelijke regisseurs deze trap beklommen.” Bekijk hieronder een fragment van Cate’s speech.


Genoeg is genoeg
Na het Harvey Weinstein-schandaal kon een protestactie tijdens het wereldberoemde filmfestival niet uitblijven. “Vandaag verzamelden 82 van onze zusters zich op de trappen van het @festivaldecannes om het aantal vrouwen te symboliseren dat tijdens de 71-jarige geschiedenis van het festival in de competitie van het festival werd vermeld”, schreef #TimesUp op Instagram. “We zijn er trots op deel uit te maken van deze actie met @ 5050×2020. #TIMESUP.” Het protest was in samenwerking met 50/50 x 2020, een groep die naar gelijkwaardige vertegenwoordiging van mannen en vrouwen in de filmindustrie streeft voor 2020. 
 

 

Lees ook: Tijdschrift Time roept de #MeToo-aanjagers uit tot ‘Person of the Year’

Beeld: Getty Images, ANP

Laatste nieuws

Zie ook

Ryan Gosling

Ryan Gosling doet boekje open over zijn twee dochters en het vaderschap

De acteur en zijn partner Eva Mendes hebben twee dochters; de 7-jarige Esmeralda en de 5-jarige Amada.
Rosie HW

Rosie Huntington-Whiteley deelt uniek kiekje van zoon Jack

Ook showt Rosie, die samen met haar verloofde Jason Statham een tweede kindje verwacht, haar groeiende babybump.
Dakota Johnson

Dakota Johnson vertelt voor het eerst in lange tijd meer over relatie met Chris...

Normaal gesproken is de actrice erg gereserveerd wanneer het over haar privéleven gaat.