Last van hooikoorts? Wij geven je 10 tips om deze dag te overleven

Graag gedaan!

Lees ook

De zon schijnt, de lucht is blauw. Helaas bloeit jouw hooikoorts weer op. Wil jij ondanks dat toch optimaal genieten van deze lente? Wij geven je tien tips. Graag gedaan!

1/ Draag een zonnebril
Draag een zonnebril als je buiten bent. Het liefst één die goed om je ogen heen sluit. Dit beschermt je ogen tegen stuifmeel.

2/ Smeer vaseline
Het is een goed idee om een beetje vaseline rond je neus te smeren als je naar buiten gaat. Dit beschermt je huid tegen de prikkeling van pollen.

3/ Wrijf niet in je ogen
We weten dat je jeuk hebt: toch mag je niet in je ogen wrijven. Verminder irritatie door een vochtig washandje op je ogen te leggen.

4/ Sporten!
Sporten is gezond en hierdoor voel jij je vast wat opgewekter. Met hooikoorts kan sporten lastiger zijn doordat je continu loopt te snotteren, dus daarom kan je het best je trainingsschema aanpassen. Sport ’s ochtends vroeg, als er nog geen pollen in de lucht zitten. Vermijd bossen of grasvelden. Redenen genoeg om een bezoekje te brengen aan jouw sportschool indoors dus

5/ Gebruik medicijnen (of course)
Tabletten, neussprays, oogdruppels. It will never be enough

6/ Honing
Een oude wijsheid is: doe dagelijks een theelepel honing in je thee. Hierdoor zou je aan de pollen wennen. In honing zitten namelijk vaak kleine hoeveelheden pollen. Dit is niet bewezen, mocht je heel erg vatbaar zijn voor pollen.. doe dit dan niet.

7/ Ramen dicht
Je kan het best zoveel mogelijk je ramen dicht houden. Wil je toch frisse lucht? Open dan ramen waar geen wind staat of zet er antipollenhorren voor. 

8/ Zoen veel
Japans onderzoek toont aan dat zoenen een goede manier is om je hooikoortsklachten te verminderen. De onderzoekers ontdekten dat bij hooikoorts-patiënten de productie van de stof histamine in het lichaam aanzienlijk afneemt na een half uurtje zoenen.

9/ Boek een strandvakantie
Moet je nog een vakantie boeken? Aan de kust is de concentratie stuifmeel het laagst. Dat is dan ook de beste plek voor een vakantie als je veel last hebt van hooikoorts. 

10/ Houd je huisdieren schoon
Vooral honden en katten trekken vanwege hun vacht veel stuifmeel aan. Het is daarom goed om jouw huisdieren regelmatig te wassen of borstelen.

Lees ook: Op deze leeftijd heb je de meeste kans om zwanger te worden

Beeld: Myrthe Giesbers

Laatste nieuws

Zie ook