Guerlain’s beauty expert vertelt ons hoe je het gevreesde Oempa Loempa-effect kan vermijden

Guerlain's creative director Olivier Echaudemaison geeft aan Marie Claire beauty tips.

Lees ook

Zon is een wondermiddel voor je huid. Maar met een goede bronzer bereik je in 30 seconden hetzelfde effect. Guerlain’s creative director Olivier Echaudemaison legt uit hoe.

Bronzing
Met een bronzing powder kun je flink de mist in gaan, want het resultaat is al snel too much – het gevreesde Oempa Loempa-effect – en daardoor onnatuurlijk. Maar niet met Guerlains Terracotta-poeder, belooft Olivier. “Het succes van dit poeder zit ’m in de lichte textuur. Je kunt er bijna niet te veel van gebruiken.” Natuurlijk moet je het dan wel op de juiste manier aanbrengen. En dat is, zo legt Olivier ons uit, in de vorm van een drie: in één vloeiende beweging langs je haargrens, onder je jukbeenderen en langs je kaaklijn. “Zo komt de bronzer precies op de plekken waar de zon je huid ook het eerst raakt.”

Guerlain Poudre Bronzante Bronzing Terracotta – € 51


De juiste kleur
Een naturel effect begint natuurlijk wel met het kiezen van de juiste kleur poeder. En dat is niet zo moeilijk als het lijkt. Waar let je op? “Voor een zonnige maar natuurlijke look kijk je naar de kleur van je hals, en dan pak je twee tinten donkerder”, legt Olivier uit. “Je kijkt dus níet naar de kleur van je haar, maar echt alleen naar je huidskleur. En als je toch nog twijfelt: met tinten 2 en 3 zit je eigenlijk altijd goed.” De basis van elke make-uplook is volgens Olivier een dun laagje foundation, mooi gevormde wenkbrauwen – “die vormen de omlijsting van je ogen” – en een goede lik mascara om je blik meer impact te geven. Een kind kan de was doen.

Guerlain Aqua Nude Foundation – € 51


Tip van Olivier
“Heb je een belangrijke meeting op je werk? Kracht komt voort uit je mond en wanneer je spreekt laat je zien dat je er bent. Met een opvallende kleur op je lippen krijgt je look direct meer power.”

Guerlain Kisskiss lipstick – € 39

Lees ook: Dankzij deze gekke truc worden je nagels witter en mooier

Tekst: Marjolein Vermeij l Beeld: Jason Lloyd-Evans

 

 

Laatste nieuws

Zie ook