De meest buitengewone Met Gala-thema’s en looks van de afgelopen jaren

Het Met gala van 2018 komt er aan!

Lees ook

Er zijn maar weinig evenementen op de sociale mode-kalender zo glamoureus als het jaarlijkse Met Gala, of zoals het formeel bekend is, het Costume Institute Gala. Het evenement fascineert iedereen sinds 1971 en is een van de meest prestigieuze mode-evenementen ter wereld, met de Oscars en Grammy’s als rivalen. Elk jaar wordt een thema onthuld waar de beroemdheden zich in kleden en terwijl we wachten op 2018’s Hemelse lichamen: mode en de katholieke verbeelding, kijken we terug op enkele van onze favoriete thema’s en looks.

Manus x Machina: Fashion In An Age of Technology (2016)
Toen Naomi Campbell op de rode loper verscheen tijdens het 2016 Met Gala leek ze op een Scifi-koningin. Oogverblindend in een glinsterende zwarte jurk toonde ze net genoeg van haar lichaam om ons te laten huilen van afgunst. En niet te vergeten: Solange Knowles’ iconische felgele jurk van David Laport.

China: Through the Looking Glass (2015)
Nu zou dit artikel niet eens logisch zijn zonder de 2015 Met Gala-verschijning van Beyoncé te vermelden. Sinds ze de rode loper siert, is haar uiterlijk net zo beroemd als het hele evenement. Ze stal de show met deze jurk van Givenchy. We kunnen ook niet over 2015 praten, zonder een shout-out te geven aan de gele Guo Pei-jurk van Rihanna die duizend memes inspireerde.


Punk: Chaos to Couture (2013)

Got to love SJP! Sarah Jessica Parker is geen onbekende op het Met Gala. Tijdens het 2013 Met Gala stapte ze de rode loper op in een gewaagde jurk, maar we zijn vooral geobsedeerd door dat Mohawk hoofddeksel en de dij-hoge Schotse ruitlaarzen. Ook liet Miley Cyrus in haar ‘wilde dagen’ de hele wereld verbazen door plotselinge verandering van girl next door naar punk lady


Superheroes: Fashion and Fantasy (2008)

Amber Valletta zag eruit als een superheld in een metallic jurk met vleugels op het Met Gala in 2008. Ze stond niet alleen in haar keuze voor metallics die avond. Beroemdheden als Diane Kruger, Giselle Bundchen en zelfs de queen van mode Anna Wintour schitterden in metallics.


Dangerous Liaisons: Fashion and Furniture in the 18th Century (2004)
Hoewel haar look misschien niet het meest over-the-top van de avond was, wist Charlize Theron wel hoe ze de 18de-eeuwse glamour naar een meer eigentijdse kijk moest neerzetten. Op het 2004 Met Gala verscheen ze in een prachtige zwarte jurk met juwelen. Ook niet te missen waren Donald Trump samen met zijn vrouw Melania en dochter Ivanka, die toen al van de spotlights hielden.

 

Lees ook: Wishlist: dit zijn de cadeaus die je mama verdient op Moederdag

Bron: Marie Claire South Africa l Beeld: Getty Images

 

Laatste nieuws

Zie ook