Actrice Kate Winslet: "Vrouwen, kleed jullie aan!"

De actrice vertelt dat ze zich ongemakkelijk voelt als vrouwen zich bloot kleden.

Actrice Kate Winslet: "Vrouwen, kleed jullie aan!"

Als we aan Kate Winslet (42) denken, dan denken wij aan één van de meest elegante vrouwen van Hollywood. Wij krijgen nooit genoeg van haar old-school glamour op de rode loper. De Britse actrice geeft toe dat ze zich zorgen maakt om het feit dat vrouwen zich bloot kleden voor onjuiste redenen, om bijvoorbeeld aandacht te krijgen. Het onderwerp kwam in een interview naar boven door het Harvey Weinstein-schandaal en seksisme. 

Kleed je aan

Kate vertelt aan Daily Mail het volgende. "Iets aan mij vindt het ongemakkelijk om vrouwen te zien die zichzelf duidelijk presenteren op een manier waarop mensen naar hen staren. En dan bedoel ik staren om niet de juiste redenen. Als ik een kamer binnen loop, hoop ik op interessante gesprekken met mensen. Het maakt mij niet uit of mensen wel of niet naar mij staren." Vrouwen hoeven zich volgens Kate niet bloot te kleden om succes te hebben of een doel te bereiken.

Weinstein

Kate haar allereerste film Heavenly Creatures was een film geproduceerd door Weinstein. Ze vertelt dat Harvey Weinstein haar haar gehele carrière achtervolgde. "Wanneer ik hem tegen het lijf liep, greep hij mijn arm en zei hij: 'Vergeet niet wie jou je eerste film heeft gegeven'. Alsof ik hem iets schuldig ben." 

Moeder Sally

Kate vertelt ook dat haar eigen stijl is beïnvloedt door haar inmiddels overleden moeder Sally. "Mijn moeder zei altijd: 'Ik hou niet van show-offs, draag alsjeblieft geen opvallende kleding'. Zelfs na Titanic benadrukte ze dat ik niet te veel aandacht moest trekken."

Lees ook: MC Daily News: 6 Kate Winslet quotes die ons leren om trots te zijn op ons lichaam

Bron: Daily Mail l Beeld: Getty Images