Dit zijn de must see Netflix-series-en films in mei

Yes, zijn we weer!

Lees ook

De populaire streamingdienst Netflix kondigde vorige week al aan dat er een nog derde seizoen van de succesvolle serie La casa de papel zal komen. In afwachting van het spannende vervolg mogen we in mei opnieuw heel wat leuke nieuwe films en series verwachten. Ontdek hier alvast onze favorieten voor de komende maand.

Safe
Vanaf 10 mei kan je op Netflix genieten van de nieuwe serie Safe. Het verhaal van de serie werd geschreven door de bekende auteur Harlan Coben en beloofd dus bloedstollend spannend te worden. Safe gaat over een weduwnaar die zijn twee tienerdochters alleen moet opvoeden. Wanneer een van zijn dochters vermist raakt, ontdekt hij langzaamaan enkele duistere geheimen over zijn omgeving. Michael C. Hall, die we kennen uit de serie Dexter, vertolkt de hoofdrol in deze spannende thrillerreeks.


Dear White People – seizoen 2

We mogen ons deze maand ook verheugen op het tweede seizoen van Dear white people. De serie was vorig jaar een van de grote verrassingen op de streamingdienst. Het is een satirisch drama over een groep zwarte studenten die studeren in een Ivy League universiteit waar voornamelijk blanken zitten. Samen klagen ze de sociale onrechtvaardigheid aan. Net zoals in het eerste seizoen zal elke aflevering focussen op één personage.

The Rain
In mei verschijnt ook de allereerste Deense Netflix Original. Het verhaal van The Rain speelt zich af enkele jaren nadat een biologische catastrofe de wereld compleet heeft vernietigd. Via regen werd een agressief en zeer dodelijk virus verspreid. De serie focust op een groep overlevenden die geleid wordt door een broer en zus. De groep moet te zien overleven in een vernietigde wereld waar de wet van de sterkste geldt. Spanning verzekerd!

 

Unbreakable Kimmy Schmidt – seizoen 4
Kimmy Schmidt is terug! In mei kunnen we opnieuw lachen en brullen met de hilarische sitcom. Unbreakable Kimmy Schmidt gaat over Kimmy Schmidt, die zich aanpast aan het leven in New York nadat ze gered werd uit een apocalyptische sekte. Met de hulp van haar vrienden probeert ze zich aan te passen aan haar nieuwe leven. In het vierde seizoen zal de #MeToo-beweging centraal staan en ook president Trump ontsnapt niet aan kritiek in de nieuwe afleveringen.

Amy Winehouse
Vanaf mei kunnen we ook de documentaire Amy bekijken op Netflix. De documentaire vertelt het verhaal van de overleden zangeres Amy Winehouse aan de hand van zeldzame home videosen interviews. In de beelden krijgen we een intieme blik in het leven van de zangeres. De documentaire toont fragmenten van Amy als prille tiener tot het begin van haar korte, maar krachtige carrière.

 

Only God Forgives
Deze maand kunnen we opnieuw de knappe Ryan Gosling bewonderen op Netflix. Hij speelt de hoofdrol in Only god forgives. De film vertelt het verhaal van de drugsmokkelaar Julian. Zijn leven wordt nog chaotischer nadat zijn moeder hem vraagt om koste wat kost wraak te nemen op de persoon die verantwoordelijk is voor de dood van zijn broer.

 

Cargo
Op 18 mei komt de nieuwe Netflix film Cargo online. Cargo is een spannende thriller die zich afspeelt in een postapocalyptische setting. De acteur in de hoofdrol, vertolkt door Martin Freeman, moet zijn dochter in veiligheid brengen nadat een virus mensen in zombies verandert. Hij is echter zelf besmet met het virus, waardoor hij slechts 48 uur de tijd heeft om zijn dochter te redden.

End Game
Ten slotte zijn we ook erg benieuwd naar de nieuwe documentaire End game. Dit aangrijpend portret volgt enkele bijzondere artsen die vaak in contact komen met terminale patiënten. In de ontroerende beelden willen ze onze kijk op leven en dood veranderen.

 

Lees ook: Video: How I Do The Job met Stephanie van Rappard

Bron: Marie Claire BE | Beeld: Netflix

Laatste nieuws

Zie ook