Waarom dit nog steeds dé nummer 1 haarkleur is waar iedereen om vraagt

Heb jij je wel eens aan deze haarverf-techniek gewaagd?

In vergelijking tot #silverhair (één miljoen) en #highlights (iets meer dan zes miljoen) domineert één haartrend de Instagram-hashtags: #balayage. Met meer dan elf miljoen berichten kunnen wij wel vaststellen dat balayage tot één van de populairste beauty-hashtags op Instagram behoort. Balayage gaat way back maar de look is tijdloos. Vandaag de dag is het nog steeds één van de meest populaire haarkleur-verzoeken in salons en wij vertellen je waarom. En ook niet geheel onbelangrijk: we zetten een paar geslaagde balayage-looks op een rijtje.

À la française
Even een feitje: ‘balayage’ betekent in het Frans schilderen of vegen. De haarkleur-techniek ontstond in Frankrijk in de jaren zeventig. Hoe kan het dan toch dat wij nu nog steeds om zo’n old-school look vragen? Sommige trends komen en gaan, remember lowlights à la Christina Aguilera en Avril Lavigne?

Christina Aguilera en Avril Lavigne in 2002-2004

Succes
Eigenlijk is het antwoord simpel: balayage past bij iedere huidskleur en haarstructuur. Ook worden talloze celebrities als Beyoncé, Cara Delevingne en Jennifer Lawrence er mee gespot, die showen dat de look op verschillende manieren kan worden gedragen. Verder kost balayage veel minder onderhoud dan traditioneel je haar verven omdat het mooi met je haar mee groeit en je daardoor geen duidelijke uitgroei ziet. Amen! Ben jij enthousiast geworden over deze techniek? Wij zetten een paar geslaagde balayage-looks op een rijtje, die jij tijdens je volgende kappersbezoek kan laten zien.

Cara Delevingne

 

Jennifer Lawrence

 

Jessica Biel

 

Lucy Hale

 

Sarah Jessica Parker

 

Emilia Clarke

 

Beyoncé

Lees ook: Pinterest lanceert zoekfunctie voor Pins op basis van huidtype

Bron: Byrdie l Beeld: Getty Images

Laatste nieuws