Eva Hol (26): “Ik heb ooit voor 5 euro een Burberry-jasje op de kop getikt”

Eindredacteur van FunX-radio Eva vertelt over haar stijl, modemotto en musthaves.

Eindredacteur van FunX-radio Eva Hol (26) noemt haar stijl ‘een bij elkaar geraapt zootje’, maar dat maakt haar juist heel eigen. Ze is dol op plateauzolen en
de Pin-jeans van Acne. In het nieuwste nummer van Marie Claire vertelt Eva over haar stijl, modemotto en musthaves

Ik ben eindredacteur bij radiozender NPO FunX. Je hoort mijn stem niet op de radio, maar ik ben inhoudelijk verantwoordelijk voor de middagshow op FunX en voor de programma’s in het weekend. Verder werk ik ook als freelance journalist en tekstschrijver.

Mijn kledingstijl is een bij elkaar geraapt zootje. Kleurrijk, eigen, edgy. Ik ben gek op bonte kleuren en verschillende stoffen: gebreid, fluweel, leer, zijde. Ook vind ik het leuk om extremen en contrasten op te zoeken. Dat het net niet perfect is.

Treuzelen voor de kast, daar doe ik niet aan. Ik weet inmiddels wat voor mij werkt. Maar ik sla de plank ook weleens mis. Dan heb ik een groene trui en een paarse midirok aan en kom ik er bij zonlicht achter dat het een lelijke combinatie is.

Modemotto: own wat je aan hebt! Door te dragen wat goed voelt en bij jou past. Veel leuker dan jezelf behangen met de nieuwste trend of designertas.

Schoenen met plateauzolen zijn altijd goed. Je oogt langer en het doet iets met een outfit. Verder heb ik een lievelingsjeans, de Pin van Acne. De fit is perfect: high waist, stretchy en skinny, maar van onder niet té strak.

Ik ga nooit ergens naar op zoek tijdens het winkelen. Ik heb een basisgarderobe, dus ik heb nooit iets nodig. Maar ik loop weleens ergens tegenaan. Pas scoorde ik op de vlooienmarkt een trui met een hondenkop. Die had de verkoper zelf gebreid. Veel mooier dan een T-shirt met een hond van H&M of Zara.

Valentino is mijn inspiratielabel. De overdaad, de bloemen, dat romantische. Ik laat me inspireren om vervolgens bij de kringloop, IJ-Hallen of vintagewinkels in het buitenland op zoek te gaan naar iets wat erop lijkt.

Tassen wil ik wél nieuw. Voor komend seizoen heb ik de cross-body tas met sterren van Stella McCartney op het oog. Vegan, maar dat zie je niet, dat vind ik belangrijk.

Parijs is en blijft de ultieme shopstad. Wat veel mensen niet weten, is dat er heel veel vintagewinkels zijn. Ik heb er jaren geleden in een winkeltje in Le Marais voor 5 euro een Burberry- jasje op de kop getikt, en voor 2 euro een spijkerjasje van Versace met zo’n hysterisch printje. Als je er bent, ga dan kijken bij Free‘P’Star, daar is het nog betaalbaar.

Als ik het niet weet met make-up, ga ik voor gekke lippenstift. Met kleur zie je er meteen frisser uit. Ander beautygeheim: ik doe eens per week een laagje Vaseline over mijn nachtcrème, dan is mijn huid extra gehydrateerd.

Eva’s ‘9 tot 5’ stijl

Mercedes Salazar – € 180

 

Chloé – € 260

 

Ganni – € 363

 

Michael Kors – € 165

 

Stella McCartney – € 995

 

Vans – € 85

 

Rixo London – € 292

 

Alix The Label – € 229,90

 

Lees ook: De ‘9 tot 5′ stijl van Zalando’s Jolanda Smit

Tekst: Gina Pesulima l Shopping: Pip Peters

Laatste nieuws