Facebook lanceert dating-app die Tinder verslaat

Bye bye cheaters!

Lees ook

Facebook wil ons datingleven beter gaan maken, geloof het of niet. Singles, jullie eerste gedachte is waarschijnlijk: Facebook en daten.. leg uit? Hier komt het. Facebook-CEO Mark Zuckerberg kondigde op Facebook-conferentie F8 aan dat er een ‘dating-laag’ wordt toegevoegd aan de mobiele app. Maandelijks zijn er 2,2 miljard actieve Facebook-gebruikers, die bijna allemaal gebruik kunnen maken van de functie.

Tinder 2.0?
Volgens Mark is dit niet een Tinder look-a-like. “Dit gaat werken voor het opbouwen van echte, langdurige relaties, niet alleen voor scharrels.” En nee, gelukkig betekent dit niet dat al jouw Facebook-vrienden (inclusief jouw familie, awkward) zien in wie jij interesse hebt. “We hebben dit ontworpen met privacy en veiligheid in gedachten. Je vrienden zullen je profiel niet zien en je wordt alleen voorgesteld aan mensen die niet in je vriendenlijst staan.” Good!

Bye bye cheaters
Dit klinkt allemaal geweldig, maar behoorlijk standaard. Wat zijn dan de voordelen ten opzichte van Tinder? Mark vertelt dat de reden dat zijn dating-app de anderen zal verslaan, is omdat het echt bedoeld is voor singles. Alle cheaters zullen op Tinder moeten blijven. Iedereen met een relatiestatus van “in een relatie” of “getrouwd” kan de app niet gebruiken. Bravo Facebook! Deze functie zal de Tristan Thompson’s van de wereld elimineren. 

Lees ook: Facebook verkozen tot beste werkplek van 2018

Bron: Marie Claire US l Beeld: Getty Images

 

 

Laatste nieuws

Zie ook