Science says: dit is de meest ongezonde groente die je kunt eten

Deze groente?!

Lees ook

Nu de zon zich wat meer laat zien, zijn we allemaal toch net iets bewuster over ons lichaam, want niet alleen kunnen we binnenkort op het strand liggen, de fijne niemandalletjes liggen ook weer klaar om gedragen te worden. Wanneer tijdens de lunch stamppot wordt ingewisseld voor een groene salade, weet je hoever het is.

Gewichtstoename
Het zal moeilijk zijn om een professioneel voedingsdeskundige te vinden die je zal weerhouden van het eten van meer groenten. Toch is er een studie van Harvard University die één groente in de kijker zet als twijfelgeval. De wetenschappers van Harvard’s T.H. Chan School of Public Health bestudeerden de eetgewoonten tot in detail van zo’n 130.000 volwassenen gedurende twintig jaar. Daarbij kon opgemerkt worden dat een categorie van groenten zorgde voor gewichtstoename. En daarbij werd nog specifieker ingezoomd op één bepaalde groente, die jij waarschijnlijk dagelijks door je salade mengt.

Maïs, ken je dat? Lekker he. De reden waarom dit gouden geschenk zo bepalend is voor je gewicht? Deze zetmeelhoudende groente heeft een hogere glycemische waarde waardoor na veelvuldig eten ervan bloedsuikersporen produceert waardoor een persoon uiteindelijk geneigd is om te blijven consumeren. 

Lees ook: Is een smoothie even ongezond als frisdrank?

Bron: Byrdie | Beeld: iStock

Laatste nieuws

Zie ook