Kanye West verliest 9 miljoen volgers na opvallende uitspraken

Door tweets over Trump heeft hij volgers en veel steun van bekendheden verloren.

Lees ook

Zanger en mode-ontwerper Kanye West (40) staat bekend om zijn opvallende uitspraken en acties. Hij heeft ons vaker laten verbazen, zo verscheen hij tijdens het Met gala in 2016 met blauwe contactlenzen op de rode loper. Op de vraag waarom hij dit droeg, antwoordde hij aan E!News in één woord: “Vibes“. Waar veel fans eerder deze mysterieuze daden konden accepteren, heeft Kanye nu volgens veel fans bepaalde grenzen overschreden. Door tweets over Trump heeft hij volgers en veel steun van bekendheden verloren. 

Trump
Kanye steekt het niet onder stoelen of banken dat hij een Trump-supporter is. Hij wordt regelmatig met een rode pet gespot met de tekst Make America Great Again. Na tweets (zie hieronder) waarin hij onder andere zegt dat hij en Trump broers zijn en beide over dragon energy beschikken zijn veel fans teleurgesteld in de artiest. Rihanna, Kendrick Lamar, Harry Styles, Jaden Smith, Zayn Malik en Ariana Grande lijken het niet eens te zijn met Kanye en ontvolgden hem. 

 


Volgers verloren?
In de eerste instantie leek het alsof Kanye binnen tien minuten na het plaatsen van de berichten ongeveer negen miljoen volgers verloor. Zijn volgersaantal was van 27,8 naar 18,6 miljoen gedaald. Na een paar uur was het aantal echter terug naar 27,8. Een woordvoerder van Twitter laat in een verklaring het volgende weten: “We kunnen bevestigen dat de volgersaantallen van Kanye momenteel ongeveer 27 miljoen volgers zijn. Elke schommeling die mensen misschien tegenkomen, is een inconsistentie en moet snel worden opgelost.” 

Lees ook: Kim K en Chrissy Teigen die met Kanye spotten is het beste wat je vandaag gaat zien

Beeld: Getty Images

Laatste nieuws

Zie ook