Deze 4 verfrissende cocktails flans jij vanavond nog even in elkaar

Er staat een lekker recept bij speciaal voor Koningsdag!

Niets is lekkerder dan een koude cocktail als de zon schijnt of als er iets te vieren valt. Volgende week is het Koningsdag, de weersverwachting is tot nu toe goed en dus reden genoeg voor een feestje. Wij hebben een paar zomerse cocktails geselecteerd die supersnel thuis te maken en óh zo lekker zijn. Enjoy!

Gin for a King
Op Koningsdag staat het hele land in het teken van gezelligheid en feestjes.  Dit drankje brengt jou alvast in oranjesferen. 

  • 50ml Gin Mare 
  • 10ml orange curaçao    
  • 120ml tonic water
  • 1 scheutje oranje bloemenwater
  • 1 scheutje grapefruit bitters

Mix de ingrediënten samen in een wijnglas, gevuld met ijsblokjes. Garneer met een schijfje citroen en een biologische tulp. Easy as it is!

 

Blue Lagoon

  • 15 ml Blue Curacao
  • 30 ml Vodka
  • 90 ml Sprite of 7up
  • Citroensap (halve citroen)

Vul je glas met ijs. Je hebt geen shaker nodig want je maakt de cocktail in je glas. Pers je halve citroen uit en snijd alvast een mooi stuk af voor de garnering. Giet daarna 30 ml vodka in je glas en vul aan met ongeveer 3 barmaten Sprite of 7up. Daarna voeg je een kleine scheut Blue Curacao toe. Even roeren in het glas en je bent klaar! Garneer de Blue Lagoon met een schijfje citroen.

 


Whisky Sour

  • 60 ml whisky
  • 30 ml verse citroensap
  • 15 ml Monin suikersiroop
  • 1 dash Angostura bitter
  • 1 ei
  • Garnering: Sinaasappelzest

De whisky, citroensap, suikersiroop en bitter schenk je allemaal in een shaker. Breek het ei en splits het eigeel van het eiwit. Doe dit boven de ongevulde helft van je cocktailshaker. Doe vervolgens het eiwit bij de overige ingrediënten en dry shake het (zonder ijsblokjes) zodat het eiwit in schuim verandert. Daarna voeg je ijsblokjes in de shaker toe en shake je voor een tweede keer. Tada! Schenk het in een glas en maak het af met een sinaasappelzest. 

 

 

Gin Fizz

  • Gin Mare
  • Citroensap (halve citroen)
  • Suikersiroop (kleine scheut)
  • Bruiswater (of prosecco)

Deze bruisende cocktail is onze favoriet: lekker en makkelijk te maken! Begin met de sap uit de citroen in het glas te persen. Daarna doe je een scheutje suikersiroop en één deel gin erbij. Vul het glas aan met bruiswater. Roer met een lepel. Nu genieten maar!

 

 

Lees ook: Blog: trendwatcher Esmée drinkt cocktails in Marrakech

Beeld: Getty Images

Laatste nieuws