Eerste Nederlandse Netflix-serie binnenkort te zien

Lees snel wanneer je de nieuwe serie kunt verwachten!

Lees ook

Heb je heel Netflix binnenstebuiten gekeerd? Good for you, al kunnen dat wel eens heel saaie avonden worden. Gelukkig kwam de streamingdienst deze ochtend met het nieuws dat de allereerste Nederlandse Netflix-serie in de maak is en in 2019 verwacht wordt.

Rijkdom en seks
De serie die uit acht afleveringen van een halfuur zal bestaan en momenteel nog naamloos is, gaat over welvarende Amsterdamse studenten die tot het uiterste van hun leven genieten. “In het vrijgevochten Amsterdam geniet een groep jonge studenten van alles wat het leven ze biedt: rijkdom, seks en macht, tot ze een verborgen toegang naar een demonische wereld uit de Gouden Eeuw openen”, zegt Netflix in een persbericht.

Talenten
Het collectief Winchester McFly schreef het scenario, bestaande uit Michael Leendertse, Thomas van der Ree, Joost Reijmers, Matthijs Bockting, Pieter van den Berg en Sarah Offringa. Waarbij Pieter Kuijpers van het Nederlandse bedrijf Pupkin de bedenker is en Sander van Meurs en Iris Otten de serie zullen producen. Eerdere werken van hen zijn Van God Los, Smeris en Feuten.

“Ik kijk ernaar uit om een serie te maken die twee genres combineert: coming of age en horror”, zegt producent Pieter Kuijpers tegen De Volkskrant. “De serie hint naar de meedogenloze Nederlandse geschiedenis waar onze welvaart deels op is gebaseerd.”

Lees ook: Dit is dé Netflix-film voor zondagavond

Beeld: Getty Images

Laatste nieuws

Zie ook