Hierin verschillen Nederlanders van Vlamingen op vlak van kledingstijl

Zoveel verschillen!

Hierin verschillen Nederlanders van Vlamingen op vlak van kledingstijl

We delen misschien wel een taal (in theorie), maar verder zijn er tussen Nederlanders en Vlamingen heel wat verschillen. Zalon, de styling service van Zalando, onderzocht die verschillen bij zijn klanten om hen beter van dienst te kunnen zijn. Dit zijn enkele van de interessantste bevindingen.

1/ Kledingstijl

Volgens de data verzameld door Zalon zouden Vlaamse vrouwen een voorkeur hebben voor een ‘business casual’ kledingstijl terwijl Nederlandse vrouwen zich liever naturel en speels kleden. Vlaamse mannen houden dan weer meer van een urban look en Nederlandse mannen gaan liever sportief-elegant, oftewel preppy, gekleed.

2/ Lengte

Wat lichaamslengte betreft, zijn de Nederlanders gemiddeld groter dan de Vlamingen. Zo is de Nederlandse man gemiddeld 3,2 centimeter groter dan zijn zuiderbuur en is de Nederlandse vrouw gemiddeld 2,8 centimeter groter dan de Vlaamse vrouw. Lichaamslengte heeft natuurlijk ook een invloed op de kledingstijl. Zo is het geen verrassing dat Vlaamse vrouwen vaker hakken dragen dan Nederlandse vrouwen om enkele centimeters te winnen.

3/ Leeftijd

Nederlanders zijn over het algemeen wat optimistischer dan Vlamingen. Zo ook over hun leeftijd, en meer bepaald over hoe oud (of jong) ze zich voelen. De Nederlandse man voelt zich namelijk 3,1 jaar jonger dan zijn werkelijke leeftijd, terwijl de Vlaamse man zich slechts 2,4 jaar jonger voelt. De Nederlandse vrouw voelt zich maar liefst 3,6 jaar jonger en de Vlaamse vrouw voelt zich 3,1 jaar jonger.

4/ Favoriete items

Op gebied van favoriete kledingstukken zijn er bij de Zalon-klanten ook duidelijke verschillen tussen Nederlanders en Vlamingen. Bij de Vlaamse mannen is er bijvoorbeeld een voorkeur voor streepjes en dan voornamelijk voor truien met streepjes. De Nederlandse mannen zijn eerder gek op polo’s. De Vlaamse vrouwen houden dan weer van de combinatie rolkraagtrui met blazer, terwijl de Nederlandse vrouwen liever een losse blouse dragen.

Besluit?

Volgens het onderzoek van Zalon voelen Vlamingen zich gezond ‘jeugdig’ en houden ze van een business casual look met een trendy twist. Nederlanders daarentegen zijn optimistisch en zijn voornamelijk op zoek naar comfortabele kleding. Wat Vlamingen en Nederlanders gemeen hebben, is dat ze beiden enorme sneakerfans zijn. 

Lees ook: Florals for spring? Niet baanbrekend, wel overal

Bron: Marie Claire BE | Beeld: Katelijne Verbruggen