Niet te missen: Designer-Vintage Sale in Amstel Hotel

En nog een paar evenementen/dingen die je niet mag missen.

Wij zetten de leukste en opmerkelijkste evenementen/gebeurtenissen van deze en aankomende maand op een rijtje.

Isabel komt naar Nederland
Internationaal geliefd modemerk Isabel Marant opent voor het eerst haar deuren in Nederland, in Amsterdam om precies te zijn. Je kan de bekende sneakerwedge en meer voortaan shoppen in de P.C. Hooftstraat. De winkel opent op 31 mei.

Even verdwijnen
Kathy Mathys is een van de acht door het Nederlands Letterenfonds geselecteerde talentvolle debutanten van 2017. Haar debuutroman Verdwaaltijd is een meeslepende en sfeervolle roman over obsessie, de drang om de controle te houden (of juist te verliezen) en het verlangen om te verdwijnen. De vier hoofdpersonen krijgen ieder op hun eigen manier met deze onderwerpen te maken. Verdwaaltijd, Katy Mathys, € 22,50 (Uitgeverij Polis)



Portret van een sixtiesicoon
Singer-songwriter Nico kennen we als de muze van Andy Warhol en van haar samenwerking met The Velvet Underground. Maar in de biopic Nico, 1988 is te zien dat Christa Päffgen, zoals ze echt heet, het daar liever niet meer over wil hebben. Trine Dyrholm speelt Nico in de laatste twee jaar van haar leven, terwijl ze een band probeert op te bouwen met haar suïcidale zoon en tussendoor ongegeneerd shotjes heroïne neemt. Tragisch mooi. Vanaf 19 april te zien.


Hiphopsprookje
De Junior Company van Het Nationale Ballet en ISH Dance Collective komt dit voorjaar met de voorstelling Grimm, waarin dansstijlen als ballet en hiphop samensmelten. Het verhaal draait om twee jongesn die in een fantasiewereld een avontuur beleven met sprookjesfiguren Roodkapje, Assepoester en Sneeuwwitje en de zeven dwergen. 11 april t/m 27 mei


In de kas

De kassen van Kwekerij Hartman in het Friese Sexbierum zijn van 13 april tot en met 20 mei het toneel voor Lost in the greenhouse. In deze voorstelling werken, feesten en roddelen Polen en Friezen naast elkaar. De jonge Pool Wojtek valt als een blok voor dochter van de baas Klaske, gespeeld door Maestro-winnares Maartje van de Wetering. En hij is niet de enige. Begin van een tragische liefdesgeschiedenis.


Bingewatch materiaal

Er komt weer een nieuwe Netflix-serie aan. De psychologische thriller The alienist begint op 19 april en gaat over dokter Laszlo Kreizler (Daniel Brühl), die een nogal controversiële manier heeft om psychiatrische patiënten te behandelen. Samen met John More (Luke Evans) en Sara Howard (Dakota Fanning) wordt hij ingezet om een moordenaar van een serie jonge jongens op te sporen.


Hippie vrijplaats

Heus niet elke markt waar ze Boeddha-beelden en laarsjes met franje verkopen is een hippiemarkt. Maar de Ruigmarkt in Ruigoord is dat wel. ‘Vrijheid, blijheid’ is het motto. Maak je op voor een relaxte vibe, kampvuurtjes, blote voeten, dromenvangerworkshops en stands met eten en laarsjes met franje. 21 en 22 april, Ruigoord Amsterdam


De broek van Prince
Dit voorjaar in de Beurs van Berlage in Amsterdam: de expo My name is Prince. Kledingstukken, muziekprijzen, instrumenten, juwelen en meer persoonlijke items van muziekicoon Prince zijn er te zien. En daarmee lijkt de cirkel rond. Prince’s eerste niet-Amerikaanse optreden vond in 1981 plaats in Paradiso in Amsterdam en hij heeft altijd een bijzondere band gehouden met zijn Nederlandse fans. Tot en met 8 juni, amsterdam


Designer-Vintage Sale
Op zaterdag 21 april is het weer tijd voor de Designer-Vintage Sale. Gedurende deze dag worden van 10.00 tot 17.00 uur de Tuin- en Spiegelzaal van het Amstel Hotel omgetoverd tot een designer paradijs. Tijdens deze exclusieve sale scoor je de mooiste designerstukken voor de meest vriendelijke prijsjes.

Lees ook: 7 dingen die je in april niet mag missen

Beeld: Getty Images

Laatste nieuws