Deze levensveranderende beslissing nam Jennifer Lawrence op 14-jarige leeftijd

De actrice vertelt.

Lees ook

Jennifer Lawrence (27) is inmiddels niet meer weg te denken uit Hollywood. Als je haar niet kent van The Hunger Games dan ken je haar wel van Silver Linings Playbook of American Hustle. Ze is de jongste actrice ooit die vier keer genomineerd werd voor een Academy Award (Oscar). Voor haar rol in Silver Linings Playbook won ze in 2013 een Oscar en een Golden Globe. Inmiddels is ze volgens Forbes de best betaalde actrice ter wereld. Van jongs af aan wist de actrice dat acteerwerk echt haar ding was. Toen Jennifer veertien jaar was, nam ze een beslissing die haar leven voor altijd zou veranderen.

School
Ze smeekte haar ouders om haar te laten stoppen met school. In eerste instantie verklaarden zij Jennifer voor gek, maar de aanhouder won. “Ik worstelde erg op school, ik voelde me nooit erg slim”, vertelt de Red-Sparrow actrice aan CBS. “Maar als ik een script aan het lezen was wist ik meteen hoe ik dit als actrice zou neerzetten. Ik had gelijk een plaatje in mijn hoofd. Ik wist dat ik het kon en kon deze gedachte niet loslaten.” Samen met haar familie verhuisde ze naar New York en even later naar Los Angeles.

Spijt
Op haar achttiende kreeg ze de hoofdrol in de kleine, onafhankelijke film Winter’s Bone, wat haar doorbraak betekende: ze kreeg een Oscar-nominatie voor haar vertolking. Of ze spijt heeft dat ze geen middelbare schooldiploma heeft? “Nee, echt niet, ik wilde mijn eigen weg banen, ik vond wat ik wilde doen en ik wilde niet dat er iets in de weg zat”, zegt ze. “Zelfs vrienden, gedurende vele jaren, waren niet zo belangrijk voor mijn veertien-jarige ik als mijn toekomstige carrière.”

Lees ook: Jennifer Lawrence onthult welke rol ze nooit meer wil spelen

Bron: CBS l Beeld: Getty Images

Laatste nieuws

Zie ook