Zo ga jij luxueus voor een klein budget op vakantie

Speciaal voor Marie Claire verklapt Anne haar beste tips om budget-proof de wereld rond te reizen.

Van je hobby je werk maken? Anne de Buck (34) van de Amsterdamse lifestyle & travel blog Your Little Black Book creëerde haar eigen droombaan. Wat begon als hobby is nu de grootste urban travel blog van Nederland. Voor haar blog reist Anne de hele wereld over en bijna iedere week wordt ze wakker in een andere stad. Met Marie Claire deelt Anne haar beste tips luxueus om budget-proof de wereld rond te reizen.

 


1/ Ben je niet gebonden aan schoolvakanties? Ga dan in het laagseizoen op reis.

Niet alleen zijn de tickets goedkoper, ook de hotels zakken aanzienlijk met hun prijzen. En check websites die pakketreizen aanbieden in het laagseizoen en vergelijk of een los ticket met hotel boeken duurder of goedkoper is dan een pakketreis naar datzelfde hotel. Een pakketreis klinkt misschien als iets voor vijftigplussers, maar ik heb de afgelopen jaren heel wat bespaard door zulke reizen te boeken via Tui, Corendon of Fox.

2/ Ben je flexibel met je vliegdata? Dat kan behoorlijk schelen in de prijzen.
Bij de meeste ticket-zoekmachines kun je ‘flexibele dagen’ instellen. Zo vind je de beste prijs! Zelf zoek ik altijd via meerdere sites, zoals Skyscanner en Cheaptickets.

3/ Wist je dat zo’’n 6 weken voor vertrek de vliegtickets statistisch gezien onder de gemiddelde prijs zakken?
Dan direct boeken dus! Nog een gouden tip voor goedkope vliegtickets is om de aanbiedingen van vliegmaatschappijen strak in de gaten te houden. Volg ze op social media en schrijf je in voor de nieuwsbrieven. Een site die bijvoorbeeld altijd goede deals heeft is PaperFlies.

4/ Een gemakkelijke manier om een deel van je reis terug te verdienen is door je huis te verhuren via Airbnb.
Het bevalt mij ontzettend goed! Dat komt misschien ook wel omdat ik werk met Bnb Fixed Fee, een bedrijf dat zorgt voor de check-in, schoonmaak en check-out tegen een vaste prijs in plaats van een percentage. Die kosten bereken ik één-op-één door aan de gasten die komen logeren. Werkt perfect en ik heb nergens omkijken naar. Check natuurlijk wel hoeveel dagen per jaar jij jouw huis mág verhuren en houd je aan de wettelijke bepalingen.

5/ Heb je altijd al eens in een sterrenrestaurant willen eten, maar past dat niet helemaal binnen je budget?
Ga er dan lunchen! Vaak hetzelfde (heerlijke) menu maar tot wel de helft goedkoper. Reserveer laat en maak er een early dinner van.

6/ Ken je de app Hotel Tonight?
Een must voor iedereen die regelmatig naar Amerika reist. Hier boek je namelijk hotelkamers met fikse kortingen. De kleine lettertjes? Je checkt diezelfde avond nog in! Klinkt misschien spannend zo op de bonnefooi, maar in de grotere steden komen er iedere dag wel nieuwe kamers online. Ik nam het risico tijdens een trip naar Las Vegas. We boekten van tevoren niks en logeerden in de mooiste hotels met soms wel 50 procent korting!

7/ Jij hebt net als ik vast een lange lijst met bestemmingen op je bucketlist.
Wist je dat er veel airlines zijn die je een gratis stop-over laten maken in hun hub? Een hub is een luchthaven die de airline altijd gebruikt. Denk bijvoorbeeld aan Reykjavik voor Iceland Air en Dubai voor Emirates. Hoe leuk (en voordelig!) als je tijdens één reis twee bestemmingen van je lijstje kunt afvinken? Ik reis altijd op deze manier en ook toen ik nog niet fulltime aan het bloggen was heb ik op deze manier veel van de wereld gezien.

8/ Bagage is iets waarmee je al snel geld kunt besparen op jouw reis.
Zorg dat je binnen Europa alleen met handbagage reist en je bespaart al snel een paar tientjes op jouw vliegticket. In mijn boek Wanderlust dat twee jaar terug uitkwam, geef ik tips hoe je je bagage inpakt als een pro, dus voor trips tot vijf dagen moet het lukken met alleen handbagage!

9/ Ben je voor het eerst in een stad en wil je alle highlights zien?
Check dan of ze speciale passen hebben waarmee je voor een vast bedrag toegang hebt tot alle musea en attracties. Dat kan je al snel honderden euro’s aan entreegeld schelen. Ik heb op deze manier toen ik voor het eerst naar New York ging superveel geld bespaard. Kun je dan lekker van uit eten!

10/ Houd je net als ik enorm van shoppen?
Check dan van tevoren of je in het land waar je naartoe gaat een tax refund op het vliegveld kunt krijgen, en welke winkels erbij zijn aangesloten. Zo shopte ik laatst heerlijk bij COS in Stockholm en kreeg ik de btw op het vliegveld terug.

Lees ook: Deze travel app helpt je om de coolste plekken ter wereld te spotten

Beeld: Getty Images

Laatste nieuws