Prinses Diana veranderde het koninklijke protocol compleet

Diana was een echte voorloper, zowel op modegebied als qua vastberadenheid.

Lees ook

Prinses Diana was een echte voorloper, zowel op modegebied als qua vastberadenheid. Ze was niet bang om het koninklijk protocol te doorbreken en was, way before Kate Middleton en Meghan Markle, een echte pionier. 

Zo besloot ze om de koninklijke traditie van het dragen van handschoenen op te geven, zodat ze direct contact kon hebben met de mensen die ze ontmoette. Later stopte ze met het dragen van hoeden en sprak ze de bekende woorden: “Je kunt een kind niet knuffelen met een hoed.” Ze koos zelf haar verlovingsring uit, stuurde haar kinderen naar een publieke school en maakte gewaagde outfitkeuzes. Dacht je dat dat alles was? Nee hoor. Ze oefende ook invloed uit op de manier waarop ze van haar twee zoons beviel. 

Diana in november 1995


Verandering
Eeuwenlang worden koninklijke baby’s op de meest diverse manieren geboren. Queen Victoria en Queen Elizabeth ll kozen beiden voor een ’twilight sleep’, een bevalling waarbij de baby er met een tang uit wordt getrokken terwijl de moeder onder narcose is. Beide koninginnen kozen voor een pijnloze, drama-vrije geboorte. Diana koos als eerste royal ooit voor een bevalling in het ziekenhuis.

De bevalling
Diana wilde niet in Kensington Palace maar in het St. Mary’s-ziekenhuis in Paddington bevallen. Schoondochter Kate heeft dit voorbeeld opgevolgd en is daar van prins George, prinses Charlotte en prins Louis bevallen. We zijn er zeker van dat Diana trots zou zijn op het feit dat haar schoondochter deze verandering doorzet.

Diana in november 1996

Lees ook: Meghan Markle’s speech liep niet helemaal als gepland

Bron: Marie Claire UK l Beeld: ANP

Laatste nieuws

Zie ook