Straks kun je binnen vier uur in New York zijn en dit is hoe

Hoe fijn is dat!

Straks kun je binnen vier uur in New York zijn en dit is hoe

We reizen graag van hot naar her, maar dan wel comfortabel. Een reis naar New York is altijd een aanslag op je welzijn, maar gelukkig kunnen we in de toekomst binnen vier uur tijd naar The Big Apple vliegen.

Super snel

Vier uur? Hoe dan? Nou, met een supersonisch toestel dat de naam X-plane moet gaan dragen. Het ding wordt gebouwd door vliegtuigbouwer Lockheed Martin, in opdracht van ruimtevaartorganisatie NASA. In 2003 was er trouwens al een vliegtuig dat diezelfde eigenschappen had: de Concorde vloog je met een snelheid van ongeveer 1200 kilometer per uur (en als 't weer mee zat nog wel sneller overigens) naar je bestemming. Er werden twintig Concordes gemaakt, maar in 2000 crashte er een in Parijs en in 2003 werd de laatste vlucht gevlogen.

Testvlucht

De X-plane moet een opvolger zijn van de Concorde. Het toestel moet gaan vliegen op ruim zestien kilometer hoogte met een kruissnelheid van 1.500 kilometer per uur. Volgens de ontwikkelaars kan het toestel in 3,5 van New York in Londen zijn, wat betekent dat onze eigen hoofdstad binnen vier uur te bereiken zou zijn. Het duurt nog wel even voordat je daadwerkelijk kan vliegen in de X-plane, de planning is dat in 2021 de eerste testvluchten worden gedaan. Vluchten met passagiers kunnen pas in 2035 worden gerealiseerd. Nog even wachten dus..

 

Een bericht gedeeld door Exu Magazine (@exumag) opLees ook: De Marie Claire-redactie test zelfbruiners en dit is het verdict

Bron: Beau Monde l Beeld: Getty Images