Hotspots: hier moet je naartoe in het weekend

Nog leuke ideeën nodig?

Lees ook

Korean beef, Scandinavische vispotjes en French Toast… En dan boeken we er ook nog een Hollands hotel bij. Zin in een weekend vol met activiteiten? Wij zetten de hipste restaurants en hotels op een rijtje zodat jij helemaal vol gepland zit.

Restaurants

1/ Hendriks – Den Haag
Bij Urban Restaurant Hendriks komen de producten uit de buurt. Denk aan een oesterzwam-bitterbal van de ‘Haagse Zwam’ en een kaasplankje met kazen van de biologische markt om de hoek. Hendriks ligt midden in het Zeeheldenkwartier, waardoor het dé plek lijkt te worden waar de buurt samenkomt voor een borrel en ‘fast good food’.


2/ The Commons – Maastricht

Hier staan op het menu ‘small plates and drinks from our global travels’, zoals ze het zelf noemen. Oftewel: van bloemkool uit de Balkan en een Scandinavisch vispotje tot Indiase jalfrezi en een American cheeseburger. Je vindt The Commons in Den Haag, Rotterdam, Amsterdam en binnenkort ook in Maastricht.


3/ Libertine Comptoir de Cuisine – Amsterdam

Libertine Comptoir de Cuisine is het stoere zusje van Libertine Café Café. Op de kaart stevige gerechten zoals eieren (in varianten Benedict, Florentine of Norwegian) en een Philly Cheese Steak om van te watertanden. Maar de specialiteit van het huis is de French toast. Zoet, hartig, met of zonder gluten: you name it, ze hebben het. Onze favoriet? De French toast met steak tartare.


4/ Seoul Sista – Rotterdam
We zijn dol op de Koreaanse keuken en dan met name Korean BBQ. En laat dat nu precies zijn wat je bij het nieuwe Seoul Sista in Rotterdam kunt eten. Goddelijk gemarineerd vlees wordt geserveerd met verrukkelijke bijgerechten, zoals kimchi, sojabonenpasta en gefermenteerde witte kool. En daarbij horen natuurlijk cocktails.


5/ Koupe ijsbar – Amsterdam

In Koupe’s calorieneutrale ijsbar staan spinningfietsen, roeiapparaten en crosstrainers. Je sport in ruil voor ijs. Hoe ideaal? Deze pop-up ijsbar is tot 8 april geopend aan de Prinsengracht nummer 715. Koupe’s proteïne-ijs is nu verkrijgbaar in de supermarkt.

 


Hotels

1/ Hostel Sparks Rotterdam
Vlak bij het Centraal Station, midden in het bruisende centrum is Hostel Sparks neergestreken. De kamers zijn stijlvol en comfortabel en ’s ochtends krijg je een vers croissantje en koffie in de knusse lounge. 


2/ Strandhuisjes Kijkduin

Dagje aan de Hollandse kust? Plak er een nachtje aan vast! De luxueuze Kijkduinstrandhuisjes zijn van alle gemakken voorzien en vanaf maart weer open. 


3/ Wittenberg Amsterdam
In een prachtig 18de-eeuws pand, midden in Amsterdam, zit sinds kort boetiekhotel Wittenberg. De elegante appartementen zijn te huur voor wie een week of langer in onze hoofdstad wil verblijven. 


Lees ook: Deze hotspot zorgt ervoor dat je direct naar Parijs wil

Tekst: Yeliz Cicek l Beeld: Seoul Sista

Laatste nieuws

Zie ook