Karl Lagerfeld geeft gratis galajurken weg

Nog een mooie jurk nodig?

Karl Lagerfeld geeft gratis galajurken weg

Voor eindexamen-scholieren breekt binnenkort een spannende tijd aan, waarin zij de laatste loodjes leggen aan hun middelbare school-carrière. Om de middelbare schooltijd af te sluiten is een gala bij de meeste scholen traditie. Ten opzichte van ons 'gala' hier, is prom in de Verenigde Staten een groots begrip. De jurk is voor de meeste meisjes dan ook hartstikke belangrijk. De Creative Director van Chanel, Fendi en zijn eigen gelijknamige merk, Karl Lagerfeld (84), schiet te hulp. 

Traditie

Er wordt veel geld uitgegeven aan de mooiste jurken, à la Blair Waldorf's zwart met gouden Marchesa-jurk in Gossip Girl. De standaarden voor galajurken zijn tegenwoordig hoog. Hoe kan je die ene, speciale jurk bemachtigen? Gelukkig voor meisjes in New York trekt de designer de schoenen van de goede fee aan en tovert alle 'assepoesters' om in prinsessen.

Donatie

Voor elke jurk die in april wordt gekocht op karllagerfeldparis.com doneert Karl een jurk uit zijn collectie aan Girls, IncDit is een non-profit organisatie die alle meisjes op de wereld wil aanmoedigen om sterk, slim en gevat te zijn door service en belangenbehartiging. Aan het eind van deze maand zullen meer dan honderd scholieren uit New York naar de pop-up winkel Prom gaan om hun jurk te kiezen. Voilà, een gratis Karl Lagerfeld-jurk. 

Enige kans dat je ook naar Nederland komt, Karl?

Lees ook: Dit merk verkoopt exacte kopie van Kate Middleton's trouwjurk

Bron: Marie Claire UK l Beeld: Getty Images