Zoe Saldana wilde stoppen met acteerwerk na verschrikkelijke ervaring op set

En het gebeurde op de set van een hele bekende film.

Zoe Saldana wilde stoppen met acteerwerk na verschrikkelijke ervaring op set

Actrice Zoe Saldana (39) is een alleskunner op acteergebied: zo speelde ze in kaskrakers als Avatar, Guardians of the GalaxyStar Trek en Colombiana. Maar haar echte grote doorbraak dankt de actrice aan Pirates of the Caribbean: The Curse of the Black Pearl (2003), waar ze de rol van piraat Anamaria speelde. Helaas was volgens Zoe de omgeving op de set 'super elitair' en moeilijk om mee om te gaan.

Negatieve omgeving

Er was een grote scheiding tussen mensen die wel 'geweldig' werden gevonden en mensen die dat niet zo waren. In de Pirates-film speelden grote namen als Johnny Depp, Orlando Bloom en Keira Knightley mee. Het verrast ons dan ook niet dat Zoe zich best wel overschaduwd voelde. Zo vertelt Zoe aan Cosmopolitan: "Op een gegeven moment wilde ik liever bij mijn familie of op school zijn dan acteren. Ik werd op de set op een verachtelijke manier behandeld door mensen die niet eens goed konden praten. Mijn tijd werd verspild." Zoe verliet de set volgens haar nogal bitter.

Stoppen met acteerwerk

Zoe vertelt ook dat ze door deze ervaring gevaarlijk dicht op het punt stond om de filmindustrie te verlaten. Haar volgende rol in The Terminal veranderde alles. Regisseur Steven Spielberg deed veel moeite om haar eerdere ervaring recht te zetten. "Ik zei meteen 'ja' voor The Terminal en ging aan de slag met een geweldige regisseur. Hij was mijn mentor en deed zijn uiterste best om mij goed te laten voelen na mijn slechte ervaring."

Nooit meer

Zoe wil niet in details vertellen wat haar slechte ervaringen inhielden, maar ze wil zich nooit meer zo voelen als op de set van Pirates. "Ik wil niet dat een man tegen me zegt 'Oh jij was mijn muze'. Ik wil niet meer iemands verdomde muze zijn. Ik wil dat mannen naar mij luisteren."

Lees ook: Leighton Meester ondergaat een ware metamorfose

Bron: Marie Claire UK l Beeld: Getty Images