Deze start-up laat jou je eigen droom trouwjurk ontwerpen

En ook nog eens voor een normale prijs!

Lees ook

Wedding season is coming.. Het hoogseizoen van de bruiloften is begonnen. Vanaf de lente tot begin herfst hebben bruiloftplanners het maar druk.  Heb jij al een datum voor jouw bruiloft, maar nog geen jurk gevonden? Je bent vast en zeker op zoek naar die éne jurk waarbij je het ‘wauw’-gevoel krijgt. Je wil tranen krijgen bij het zien van jou in dé jurk, à la Say Yes To The Dressafleveringen. De look van jouw perfecte jurk zit in je hoofd, maar nergens vind je een soortgelijke. Aanstaande bruiden opgelet! De website Anomalie geeft jou de mogelijkheid om jouw ideale bruidsjurk te ontwerpen. Anomalie is opgericht door ex-Harvard student Leslie Voorhees.

De start van Anomalie
Leslie (zie foto hieronder) liep zelf ook tegen het bekende probleem aan: ze kon haar perfecte jurk niet vinden. Ze had een bepaalde look in haar hoofd, maar als ze deze tegen kwam was dit ver boven haar budget. Zo kwam ze op het businessplan om Anomalie op te zetten. Samen met haar echtgenoot Calley Means, die ze ontmoette op Harvard, richtte ze de onderneming op. Het is een direct-to-consumer trouwjurkbedrijf die een bruid de kans geeft om haar eigen droomjurk te ontwerpen.

 


Binnen budget
Anomalie’s direct-to-consumer model helpt een bruid om binnen haar budget te blijven. De gemiddelde bruid wil ongeveer 800 tot 1200 euro uitgeven aan haar jurk. Zodra het ontwerpproces is voltooid (meer hierover hieronder), duurt de productie en levering ongeveer drie maanden. Om te vergelijken: een traditioneel op maat ontworpen jurk kan oplopen tot meer dan 8000 euro, en de gebruikelijke wachttijd voor levering kan oplopen tot een jaar. 

Productie
Hoe gaat het eigenlijk in zijn werk? Het is een proces bestaande uit drie stappen:

1/ Je gaat in gesprek met een stylist om meer te weten te komen over het ontwerpproces en je deelt jouw jurkinspiraties uit je lookbook (die je op de website van Anomalie maakt). Tijdens het ontwerpconsult wordt elk detail van jouw droomjurk bekeken en wordt er een prijsopgave gemaakt.
2/ Anomalie stuurt daarna een aangepaste schets van jouw ontwerp, evenals stoffenstalen om het materiaal en de kleur van de jurk te kiezen. Daarna wordt je in contact gebracht met een kleermakerspartner om de metingen te voltooien.
3/ Anomalie houdt je op de hoogte van het productie-proces. Eenmaal af wordt de jurk naar je opgestuurd en ben je klaar om naar het altaar te lopen!

Lees ook: Ooit afgevraagd hoe het er écht aan toe gaat bij Say Yes To The Dress?

Beeld: Getty Images

 

Laatste nieuws

Zie ook