Hierdoor ga je Amsterdam helemaal anders bekijken

Lokale helden laten je Amsterdam op een hele nieuwe manier kennen. Follow the leader!

Lees ook

Een tour door Amsterdam? Je moet het niet laten vallen of de haren van een ras-Amsterdammer staan peilrecht omhoog. Een stad die bruist zoals weinig anderen dat doen, dat lokt natuurlijk volk van ver over de grenzen. En net dat vinden de echte Amsterdammers toch een ding. Teveel camera’s, teveel clichés en vooral teveel koppen lopen. Maar hoe kan het anders? Zelfs onze redactieleden zijn niet weg te slaan uit hun favoriete stad, waar ook het hoofdkantoor van Marie Claire Nederland gevestigd is. What’s not to love? 

Oké, je hebt elke pagina van Een Kleine Geschiedenis van Amsterdam van Geert Mak gelezen en Tulpen uit Amsterdam van Emmink keel je als geen ander na, maar wacht even want hoe goed ken je je stad eigenlijk? Met het volgende nieuws ga jij onze hoofdstad nóg beter leren kennen.

Laat je stylen
De hotelketen Sir Hotels komt nu met Sir Explore. Een one-of-a-kind nieuw kunst- en cultuurconcept in Amsterdam waarbij ze met bekende experts in de steden (local hero’s op dit gebied) een op maat gemaakte guest-experience aanbieden. Zo leidt Madé van Krimpen, art director en kunstfanaat, jou door de mooiste gallerijen, kun je vintage shoppen met stylist Lukasz Lewandowski (hij weet voor jou de parels eruit te zoeken) of vertelt Lester Janssen jou tijdens een ritje over de Nederlandse fietscultuur.

Laat je leiden
De lokale helden die Amsterdam als hun broekzak kennen en jou de Amsterdam experience van je leven geeft zijn onder andere ook nog Jackson Romijn (underground Amsterdam), Titia van Beckum (Vinyl-ologist) en Daniel (soundbowl meditatie). Een tour of experience duurt gemiddeld twee uur en zal maximaal uit een groep van zes personen bestaan. 

Als je liever een andere stad (her)ontdekt, dat kan. In Hamburg, Berlijn en Ibiza bieden ze dezelfde formule aan. Check alle tours hier

Lees ook: Amsterdams eerste Japanse karaokebar is een feit

Beeld: iStock

Laatste nieuws

Zie ook