De leukste evenementen om te noteren in je agenda

Wij zetten de leukste evenementen en openingen op een rijtje.

Lees ook

Wij geven jou tips wat te doen in april. Van sample sales tot de mooiste tentoonstellingen, voor ieder wat wils. 

Goosecraft Sample Sale
Op donderdag 29 en vrijdag 30 maart vindt in het nieuwe hoofdkantoor van Goosecraft de sample sale plaats. Het gebouw wordt gevuld met samples uit zowel de mannen als de vrouwencollecties in de maten XS tot en met XXL. Het Amsterdamse label verkoopt niet alleen iconische jasjes uit voorgaande collecties maar ook nieuwe lente/zomer samples en andere items zoals rokken, tops en broeken. 29 en 30 maart.

 

DGTL
Aankomend weekend (ja, dít weekend!) staat het eerste festival op de agenda, namelijk DGTL. Tijdens Pasen zal Amsterdam Noord drie dagen lang op zijn kop staan met dj’s zoals Honey Djon, Modeselektor, Tom Trago en veel en veel meer. Heel verantwoord ook, want DGTL wil het duurzaamste festival ter wereld worden. De organisatie introduceert daarom een volledig circulaire foodcourt. Dat houdt in dat binnen 24 uur al het overgebleven biologisch afval en de afbreekbare wegwerpbordjes, -bekers en -bestek omgezet worden in compost. Ze serveren ook geen dierlijke producten, maar goddelijke vegetarische snacks. 30 maart, 1 en 2 april.


Paaspop
Fat Boy Slim! Iggy Pop! Kensington! Bastille! Yep, het officiële festivalseizoen wordt altijd ingeluid met Paaspop en daar zijn dit jaar bijna 250 acts (!) op het podium te vinden. Ook niet missen: het optreden van Nothing But Thieves, de nieuwste indiebandsensatie. Paaspop vindt plaats van vrijdag 30 maart tot en met zondag 1 april op terrein De Molenheide, in Schijndel. 30 maart, 1 en 2 april.

Indonesische keuken in hartje Amsterdam
Ondernemer Casper Reinders en chef Jaimie van Heije slaan de handen ineen en creëeren de Indonesische keuken na in Amsterdam. Als resultaat: Bumbu Kitchen. Ontbijt, lunch, diner en drinks in het centrum van Amsterdam. Pluspunt: het interieur ziet er hip uit. Nieuwe Doelenstraat 26. Moderne heksen en filmmuziek
Al ruim dertig jaar is Imagine Film Festival hét festival voor de fantastische film in Nederland. Bij Imagine staat de verbeelding centraal – zij verruimt de blik, ontdekt nieuwe en onbekende werelden en laat ons anders kijken naar onze eigen wereld. De fantastische film is bij uitstek een platform voor gedachte-experimenten en toekomstverkenningen. In het programmaonderdeel Kick-Ass Women zet Imagine vrouwelijke helden en vrouwelijke filmmakers in de spotlight! 11 tot en met 21 april.

Klassiek ballet
Kan jij geen genoeg krijgen van klassiek ballet, of heb jij nog nooit een voorstelling bijgewoond? Dan is Dutch Doubles een must-see. Het Nationale Ballet presenteert vanaf 24 maart een nieuwe editie van Dutch Doubles. Na het grote succes van de eerste editie in 2014 presenteert het gezelschap nu opnieuw balletten van in Nederland woonachtige choreografen, die samenwerken met Nederlandse kunstenaars uit andere disciplines. Voor alle speeldagen klik je hier

Fabienne Chapot Sample Sale
Wie is er inmiddels niet dol op Fabienne Chapot? Met de leukste printjes verovert het merk onze harten. Van portemonnees en sleutelhangers tot blousejes en tassen, het is er allemaal. Zit jij al lang te azen op een paar schoenen? Dan mag je de sample sale niet missen, waar kortingen tot 70% zijn. Ruysdaelstraat 58 Amsterdam. 6, 7 en 8 april.

BonFire Beach Fest & Kijkduin Sunrise
Bij de eerste zonnestralen begint het toch echt te kriebelen. Dan gaan de vijftig strandtenten weer open en is het weer tijd om te sporten of luieren, flaneren en zonnen, surfen en loungen aan het heerlijke Haagse strand. De start in april is meteen al veelbelovend met twee topfestivals. Het nieuwe Haagse strandseizoen opent spectaculair met twee festivals voor jong en oud: het culturele en muzikale BonFire Beach Fest en het feestelijke Kijkduin Sunrise. Zien wij jou daar? 20, 21 en 22 april. 

A Global Peace of Mind
Deep Look – A Global Peace of Mind is een nieuwe toegankelijke kunstfilm van filmmaker Veysi Yildrim. De non-narratieve film biedt een compleet nieuwe meditatieve ervaring en combineert visueel spektakel met muziek. Met indringende hoogwaardige portretten als visuele liedjes wordt de alledaagse mens op een bijzondere manier centraal gesteld. Het Ketelhuis (Westergasfabriek), 5 tot en met 11 april.

Miles Aldridge – Femme Fatale
De wereldwijd bekende fotograaf en kunstenaar Miles Aldridge wordt geprezen voor zijn gedurfde, zeer afgewerkte werken. De werken herinneren aan de glamour van de cinema, de femme fatale die in de pracht en praal van het moderne leven leeft. Aldridge combineert een nauwgezette aanpak en een zeldzame flair voor drama en vertelling. Reflex Modern Art Gallery, 7 april tot en met 22 mei

Design Icons
Heb jij een voorliefde voor interieur en ben je dol op vintage? Dan moet jij naar de zesde editie van Design Icons in de Kromhouthal Amsterdam. Je treft daar klassieke als onbekende na-oorlogse werken uit heel Europa. Meer dan zestig internationale designhandelaren – van België tot Zweden en Denemarken – showen hun interieurobjecten. 7 en 8 april.

Fashion baby
Het Centraal Museum in Utrecht presenteert Jan Taminiau, een grootse tentoonstelling over het werk van ontwerper Jan Taminiau. Jan Taminiau (1975, Goirle) staat bekend om zijn gebruik van traditionele, ambachtelijke handwerk en productietechnieken, unieke originele, materialen en stofbewerkingen, naast zijn liefde voor esthetiek. Vanaf 21 april tot en met 26 augustus

Rijksmuseum High Society 
Het Rijksmuseum presenteert ‘High Society’: vier eeuwen glamour door de grote meesters van de kunstgeschiedenis onder wie Cranach, Veronese, Velázquez, Reynolds, Gainsborough, Sargent, Munch en Manet. Stralend middelpunt zijn Rembrandts Marten Soolmans en Oopjen Coppit. Op de tentoonstelling worden de portretten voor het eerst na de restauratie getoond. Er zijn ruim 39 schilderijen te zien afkomstig uit internationale collecties (Parijs, Florence, Wenen, Londen). Mode-expert Cecile Narinx en society watcher Jort Kelder vertellen in de audiotour over de veelal extravagante modedetails en ins-and-outs van de High Society door de eeuwen heen. Van 8 maart 2018 t/m 3 juni 2018 

Lees ook: Design-liefhebbers opgelet: dit evenement mag je niet missen

Tekst: Maxime van Baalen en Yeliz Cicek | Beeld: Bumbu Kitchen 

Laatste nieuws

Zie ook