Dit merk lanceert sneakerplatform speciaal voor vrouwen

Amen! Alle maten, groot en klein.

Dit merk lanceert sneakerplatform speciaal voor vrouwen

Sneaker-addicts herkennen de struggle wel: je bent opzoek naar die ene, perfecte, speciale of zelfs limited-edition sneaker maar het is onmogelijk om deze in handen te krijgen. En dan heb je na lang zoeken ze eindelijk gevonden, zijn ze niet in je maat. Nog zuurder wanneer je erachter komt dat ze in de eerste instantie helemaal nooit in je maat te verkrijgen waren. Nike gaat dit probleem oplossen.

Nike Unlaced

Nike lanceert een nieuw sneakerplatform speciaal voor vrouwen, genaamd Nike Unlaced. Op 27 maart wordt het project gelanceerd op de website. Wat wil Nike met Nike Unlaced bereiken? Ze willen sneakers voor alle vrouwen toegankelijker maken. Zo zijn voor bekende modellen als Nike Air Force en Air Max grote vrouwenmaten niet beschikbaar, en dat is jammer want wij Nederlandse vrouwen leven namelijk op grote voet. Nike omschrijft de visie van Nike Unlaced als "een gecureerde selectie van sneakers, inclusief uitgebreide maten, innovatieve modellen."

Nog even wachten

Nike zegt te begrijpen dat het frustrerend is wanneer je maat niet beschikbaar is. Om deze reden gaan ze de ontbrekende maten produceren. “We erkennen de universaliteit van de sneakercultuur en reduceren de frustratie van het misgrijpen door het ontbreken van maten.” In de herfst worden Nike Air Force 1 en Air Max onder handen genomen. Nog even wachten dus.

Online

De sneakers zijn vanaf 27 maart alleen nog online te verkrijgen, maar uiteindelijk zullen er in de zomer fysieke Unlaced-winkels openen. Bij deze verkooppunten kan je gepersonaliseerde styling, een uitgebreider aanbod aan vrouwenmaten en goede service verwachten dat voorheen enkel op mannen was gericht. 

Lees ook: Deze 12 celebs gebruiken geen stylist

Beeld: Getty Images