De nieuwe Wrangler-collectie geeft ons serieuze cowgirl vibes

De western-trend is terug!

De nieuwe Wrangler-collectie geeft ons serieuze cowgirl vibes

Sinds in 1873 de spijkerbroek erkend werd, is de blauwe broek onze favoriet item. Blue Jeans, de Amerikaanse Lana del Rey doopte niet voor niets een song uit haar Born to Die-album zo. Sinds de jaren zeventig is de jeans alleen maar in populariteit gegroeid. Zo begon het merk Wrangler in 1947 met het produceren van jeans met platte klinknagels zodat deze het zadel van cowboys niet zou beschadigen. Ja, je leest het goed. How dee cowboys! De western-trend komt eens in de zoveel tijd terug waarbij Wrangler ons cowgirl vibes geeft. En we're here for it! 

 

 

Cowboys en rebellen

Het modemerk komt oorspronkelijk uit Greensboro in North Carolina, Verenigde Staten. Wrangler maakte kleding speciaal voor cowboys en ranch-medewerkers. In de huidige Wrangler-jeans designs is dit nog steeds te zien. Zo zijn de zakken van de jeans extra diep (zodat de kostbaarheden van cowboys goed opgeborgen bleven, denk pistolen, een rood neksjaaltje en een strootje voor tussen de tanden, obviously).

In de jaren zeventig werd Wrangler veel gedragen door Mick Jagger, Debbie Harry en Steve McQueen, Lucky Luke, ja die mocht niet ontbreken in deze lijst, waardoor het merk een rebelse stijl kreeg. In de populaire broeken en vesten van het merk kon je destijds en nu nog steeds bekende country-en rocksterren in uittekenen, maar ook de echte stadsmus ontdekte de blauwe stof en droeg 'm op zijn manier. Mensen die ervan houden om regels te breken, zowel in hun lifestyle als in hun fashion keuze zou je kunnen zeggen. 

En dit is zeker te zien in de nieuwste lente/zomer 2018-campagne waarin southern boys en girls het laatste zonlicht van de dag op hun coole gezicht laten vallen. Cool zijn, dat is één ding, maar het vastleggen op camera is een andere kunst. Het duo achter deze nieuwe modecampagne zijn Deborah Bloemen en Martijn Vogelaers, een artistiek Belgisch duo dat beter bekend is als Uber and Kosher. 

Nieuwe collectie

Wat kan je verwachten? Veel denim (like, duh), bedrukte Wrangler-shirts met het bekende logo met paard, nieuwe korte cuts. Kortom; een zomercollectie die te wachten staat om gedragen te worden in warme oorden. Combineer deze items met cowboylaarzen, mooie suède en leren items, hier en daar wat franje en je bent ready to go. Of laat de teugels volledig los; het is ten slotte de wild wild west waar we het over hebben. Naast de kleur paars en de jaren tachtig stijl is gebleken dat de western-trend een stevige blijver is, pak je lasso maar dus. 

Lees ook: 'Back to the Future' met deze 80's modetrend

Beeld: Wrangler