Meisje in publiek bij 'Jinek krijgt modellencontract aangeboden

Merlijne Schorren kreeg het voor elkaar!

Meisje in publiek bij 'Jinek krijgt modellencontract aangeboden

Het zal je maar gebeuren: nietsvermoedend ga je naar een uitzending van Jinek, vervolgens krijg je een modellencontract aangeboden. Het gebeurde Merlijne Schorren. Ze zat eigenlijk in de studio bij Jinek om haar vader, die aan tafel zat voor de gaswinningsproblematiek in Groningen, te steunen. Uiteindelijk wist ze er met een modellencontract bij Ulla Models vandoor te gaan. "Mijn vader was gewoon aan het werk en belde me: ik heb een mailtje voor jou."

Enthousiast

Chell Marcus, assistent-boeker bij Ulla Models, was zo van de pas 16-jaar oude Merlijne onder de indruk dat hij tijdens de uitzending wat screenshots maakte en naar zijn modellenbureau-team stuurde. Zij waren net als Marcus gelijk razend enthousiast, waardoor de redactie van Jinek werd benaderd om zo in contact met Merlijne te komen. 

Met toestemming van haar ouders werd het modellenbureau met de familie in contact gebracht. "Mijn vader was gewoon aan het werk en belde me: 'Ik heb een mailtje voor jou'. Ik heb de hele dag zitten nadenken wat het kon zijn, maar dit was nooit in me opgekomen." Na het mailtje besloot Merlijne al snel om contact met het bureau op te nemen. 

Succes

"Ik hoor wel eens van vrienden of familie: ‘oh jij zou model kunnen worden’. Maar ik ben niet zo’n meisje dat veel met haar uiterlijk bezig is. Bovendien vind ik school heel belangrijk en wil ik niet dat modellenwerk in de weg gaat staan. Ik vind het leuk om met mensen te werken en zou dus heel graag therapeut worden. En ja, dan misschien wat modellenwerk ernaast! Dit is zo’n mooie kans! Dus ik dacht: ik kan het gewoon proberen en dan zie ik wel.”

En dat ze gelijk resultaat boekte, blijkt wel uit de reactie van Ulla Models. "Het feit dat ons hele team unaniem ‘ja’ heeft gezegd, is wel een indicatie. We gaan het zien dus." Wel zal Merlijne zich in eerste instantie op school focussen. "We hebben daarom afgesproken het de eerste jaren rustig aan te doen." 

Wij wensen Merlijne veel succes!

 

Een bericht gedeeld door AD.nl (@ad_nl) opLees ook: Dit moet je weten van aanstormend talent Grace Elisabeth

Beeld: Getty Images