Waarom een wijntje juist goed kan zijn voor je gezondheid

Je weet wat je te doen staat!

Waarom een wijntje juist goed kan zijn voor je gezondheid

Toegegeven: weekend betekent voor velen dat het tijd is voor een wijntje met een lekker hapje erbij. Dat uit onderzoek blijkt dat een wijntje a day ook nog eens goed is voor je gezondheid, maakt het nog verleidelijker om dat ene wijntje niet te laten staan. Maar waarom is een glas wijn eigenlijk goed voor je?  

Good for the brain

Naast het feit dat een rode wijn op z'n tijd hart- en vaatziekten tegen kan gaan, blijkt er nog een andere gezondheidsreden te zijn waarom je je wijntje niet meer laat staan. Een nieuw onderzoek dat is gepubliceerd in de Scientific Reportslaat zien dat een kleine hoeveelheid alcohol per dag ontstekingen tegen kan gaan. Ook zou het toxine uit je hersenen verwijderen, wat de ziekte Alzheimer zelfs zou kunnen vermijden. 

"In dit onderzoek hebben we voor de eerste keer bewijs dat kleine beetjes alcohol goed zijn voor de gezondheid van de hersenen, het zorgt er namelijk voor dat de hersenen de mogelijkheid krijgen 'waste' te verwijderen", vertelt onderzoeker Maiken Nedergaard. Vanaf nu weet je dus wat je te doen staat! 

Lees ook: Science says: koppels die evenveel drinken, blijven langer samen

Beeld: Getty