Zo veel spendeert een beauty-addict aan schoonheidsproducten

Had jij dit verwacht?

Lees ook

Als jij net zo’n grote beauty-addict bent als wij, dan is er geen twijfel mogelijk dat je veel tijd en geld aan beautyproducten besteedt. Daar hoef je je helemaal niet schuldig over te voelen, aangezien ieder zo zijn duurdere hobby heeft. Je zaterdagochtend spenderen bij de dichtstbijzijnde MAC-store of Douglas is geen ramp. Maar, heb je ooit stilgestaan bij het feit hoeveel geld je daadwerkelijk kwijt bent?

Money money money
Een onderzoek uit Groot-Britannië heeft berekend hoeveel vrouwen gemiddeld aan beautyproducten uitgeven. Van styling-producten tot behandelingscrèmes. De gemiddelde Brit spendeert 4454 pond (gelijk aan ongeveer 5000 euro) aan schoonheid per jaar. Dit klinkt veel, maar als je het soort persoon bent die de beste mascara, de beste lippenstift en de beste foundation nodig heeft – om maar te zwijgen over de beste make-upkwasten om het allemaal aan te brengen – is het echt niet zo verrassend.

Highlights
De stad Leeds staat bovenaan de lijst, met een gemiddelde uitgave van maar liefst 7000 pond (8000 euro) per jaar. Ook spenderen dames uit Leeds het meeste geld aan het bleken van tanden, ongeveer 600 euro per jaar. Aan de andere kant hebben Londense dames een zwak voor gezondheid en fitness, zij geven ongeveer 700 euro per jaar aan sportscholen uit. Dit kan worden beïnvloed door de doorgaans hoge lidmaatschapskosten in de hoofdstad.

Lifetime
Fun fact: over een heel leven gezien geeft een vrouw volgens onderzoek gemiddeld 300.000 dollar uit aan make-up, dat is omgerekend zo’n 280.000 euro. Het onderzoek door SkinStore is uitgevoerd in Amerika onder drie duizend vrouw. Uit de gegevens van SkinStore blijkt dat de vrouwen gemiddeld 8 dollar (6,50 euro) per dag aan make-up dragen.

Lees ook: Zo kies jij de beste haarkleur bij jouw teint

Beeld: Getty Images

 

Laatste nieuws

Zie ook