Eindelijk: Een website speciaal voor vrouwelijke filmcritici

Een review over een romcom geschreven door een man kan in jouw ogen namelijk he-le-maal niet kloppen.

Eindelijk: Een website speciaal voor vrouwelijke filmcritici

Zin in een filmavond, maar heb je geen idee welke film je nu weer moet kijken? Om niet op een enorme flop uit te komen, zoek je vaak via het internet naar reviews over een film. Eerlijk is eerlijk, de smaak van een vrouw verschilt nogal van dat van een man. Een review over een heerlijke romcom geschreven door een man kan in jouw ogen dan ook he-le-maal niet kloppen. 

Finally

Vaak worden recensies geschreven vanuit de mening van een man. Om die reden besloot filmmaker Miranda Bailey de site CherryPicks te lanceren: 'Een website die bestaat uit beoordelingen geschreven door vrouwelijke critici, met een beoordelingssysteem met vier niveaus.' "Ook al heeft iedereen een eigen mening, en denken echt niet alle mannen en vrouwen hetzelfde, er waren gewoon niet genoeg vrouwen die hun mening uitten over het onderwerp: film." 

Van plan om met je lover naar de bioscoop te gaan? Ook hiervoor heeft de filmmaker iets bedacht. "Er zijn ook beoordelingen met een of twee 'cherry's', deze zijn voor de in between films. Films die wel leuk zijn om te zien, maar niet te moeite waard zijn om voor naar de bioscoop te gaan, of juist de film waar je voor in een 'Bridget Jones's Diary' mood wil zijn."

De website zou in de herfst van dit jaar gelanceerd moeten worden. Wij zijn - net als vele anderen - heel benieuwd! 

Lees ook: Niet als in de film: Waarom romcoms een slecht beeld geven van de realiteit

Beeld: Getty