Zo kies jij de beste haarkleur bij jouw teint

Behoefte aan een nieuwe haarkleur? Wij geven je tips.

Lees ook

Behoefte aan een nieuwe fase in je leven? Dan begint deze nieuwe fase met een andere haarkleur. Dit kan nog wel eens moeilijk zijn om te kiezen. Je zal voor je gevoel wel eens een flinke misser hebben gemaakt. In dat soort gevallen kan je altijd nog je haar in een messy bun dragen. Goed, het liefst wil je in één keer slagen. No stress: wij zijn hier om te helpen. Wat is nou eigenlijk een geschikte haarkleur voor jou? Het begint allemaal bij je teint. Wij leggen het uit.

Begrijpen van je huidskleur
Bijna iedereen kan worden ingedeeld in één van de drie volgende teint-categorieën: warm, koel en neutraal. Het vinden van jouw teint kan moeilijk zijn, maar er zijn gelukkig trucjes voor:

1/ Controleer je pols. Je ziet daar roze, blauw, groen en geel. Je aderen zijn een goede indicator van je toon. Als je aderen blauw of paars zijn, heb je een koele ondertoon. Als ze groen of geel zijn, heb je een warme ondertoon.

2/ Check je ogen. Volgens stylist George Papanikolas (onder andere van Miranda Kerr en de Kardashians) hebben mensen met gouden stippen in hun ogen meestal een warme ondertoon. Mensen met veel blauw en groen in hun ogen hebben een koele ondertoon.

3/ Koppel jezelf aan een celeb. Kijk of er een bekendheid is die met jouw huidskleur en ogen matcht. Het geeft je een beter idee van hoe de haarkleur je gaat staan.

De vuistregel 
De vuistregel bij het kiezen van een haarkleur die je teint zal complimenteren is: kies een kleur die tegengesteld is aan de ondertoon van je huid. Heb je een warme ondertoon? Dan kan je het beste kiezen voor een koelere haarkleur en omgekeerd. Het varieert natuurlijk per persoon, maar het is een goede richtlijn om te onthouden. En; mocht je een neutrale huid hebben, lucky you, dan ziet alles er goed uit.

Een paar voorbeelden

Strawberry blond staat prachtig bij mensen met een koele ondertoon en groene ogen, zoals bij Jessica Chastain

 

Bella Hadid rockt een donkere chocolade bruine kleur. Deze kleur kan een beetje hard staan bij mensen met een koele ondertoon, maar staat mooi bij een warme of neutrale ondertoon.

 

In het algemeen is het vrij moeilijk om de mist in te gaan met hazelnoot-bruin, omdat het eigenlijk een universele kleur is. Zo staat het bij Miranda Kerr beeldig.

 

Platinum blond is een gewaagde keuze. Dit staat gorgeous bij mensen met een bleke huid, zoals Kristen Stewart

Lees ook: Waarom we allemaal weer een permanentje willen

Beeld: Getty Images

Laatste nieuws

Zie ook