Ellen DeGeneres openhartig over depressie na coming out

"Ik werd echt belachelijk gemaakt door iedereen in Hollywood."

Lees ook

We kennen haar niet anders dan dat ze zichzelf de talkshow-koningin van dit moment mag noemen, een flinke dosis humor heeft en een belangrijk voorbeeld is voor de LGBT-community. Ellen DeGeneres besloot zelf ruim twintig jaar geleden uit de kast te komen tijdens een interview met Oprah Winfrey. Voor haar een enorme opluchting, maar tegelijkertijd ook een moeilijke periode. De talkshow-presentatrice kwam namelijk al snel na haar coming out terecht in een depressie. 

Grappen

Terwijl ze haar gasten in haar talkshow meermaals in het ootje neemt, weet ze precies haar grenzen en zal de blondine nooit te ver gaan. Ellen weet namelijk als geen ander hoe het is als iedereen het over je heeft. “Iedereen dacht dat ik het non-stop over mijn coming out had. Dat deed mij echt veel pijn. Bij elke late-night show werden er wel grappen over mij gemaakt. Ik werd echt belachelijk gemaakt. Ik voelde me destijds zo depressief.” Ellen zag haar leven na haar coming out dan ook volledig veranderen. “Doordat iedereen maar grappen over mij maakte en mijn eigen show werd geannuleerd, werd ik echt gezien als een mislukking in deze industrie. Ik had geen manager, geen kans op een baan. Ik had simpel gezegd helemaal niks meer.” Maar dat was niet het enige. Op een gegeven moment spraken zelfs mensen als Elton John zich negatief over haar uit.

Presidential Medal of Freedom

“Ik had alleen de cover van TIME Magazine gedaan en een interview met Diana Sawyer en Oprah gehad. Dat was het. En toen zei hij opeens: ‘Houd toch eens op. We weten dat je lesbisch bent. Wees gewoon grappig.’ Ik dacht toen echt bij mezelf. ‘Wat is er aan de hand wanneer dit het soort steun is dat je krijgt van iemand uit dezelfde community?’.” Gelukkig kwam de presentatrice uit de depressie en is ze inmiddels iemand geworden waar iedereen bewondering voor heeft. Twee jaar terug kreeg ze zelfs nog de Presidential Medal of Freedom voor haar inzet voor gelijkheid van de oud-president Barack Obama. “Ze heeft er veel voor moeten doorstaan. Wij weten dit inmiddels niet meer. Ik kan het mij ook niet meer herinneren. Maar zij wel. Voor een hele lange tijd”, zei hij toen in zijn speech. Een emotionele speech waarbij Ellen toch even een traantje heeft moeten laten. Want inderdaad, wat heeft ze veel overwonnen. 

Lees ook: Deze celebs kozen bewust voor geen kinderen

Bron: Marie Claire UK Beeld: Getty

Laatste nieuws

Zie ook