Zo kwam Alicia Vikander in shape voor haar rol als Lara Croft

Dat lijf kreeg ze natuurlijk niet voor niets...

Lees ook

Na de geweldige rol van Gal Gadot in Wonder Woman, is nu ook Alicia Vikander als heldin te zien in Tomb Raider. De remake van de film Lara Croft: Tomb Raider is na ruim 17 jaar weer in de bioscoopzalen te zien en aan Alicia de zware taak om Angelina Jolie te evenaren. Aan haar power zal het in ieder geval niet liggen. De actrice trainde zich voor de film een slag in de rondte en kreeg dan ook een moordend trainingsschema voorgeschoteld. 

Sterk en krachtig

Waar ze in de film Danish Girl nog te zien is als een nette dame, is daar bij haar rol van Lara Craft niets meer van terug te zien. De ietwat ‘petite’ Alicia transformeerde zich met héél veel trainen tot een echte powervrouw, waarbij er maar liefst 5,5 kilo aan spiermassa bij kwam. “Voor het eerst werd er van mij verwacht dat ik zo veel krachttraining moest doen. Het voelde zo goed en krachtig, en ik voel me nog steeds fijn in mijn lichaam. Ik wilde haar zo sterk en krachtig mogelijk neerzetten.”

Balletdanseres

Alicia moest voor haar rol onder andere aan krachttraining, MMA, klimmen, boogschieten en zwemmen doen, maar hoefde zich gelukkig niet 24/7 in haar sportoutfit te wurmen. Hoewel de voormalige klassieke balletdanseres haar spitzen wel moest inruilen voor een stel sportschoenen, kreeg de Zweedse actrice tijdens het filmen genoeg ruimte om uit te rusten en te herstellen. 

Training

“Mensen denken altijd dat ze zich uren in de gym moeten begeven, maar met mijn methode is dat niet de aanpak waar we in geloven. Sport niet meer dan een uur per dag en ga ook niet zeven dagen per week. Misschien dat je een beetje cardio in de ochtend en ’s avonds wat oefening kunt doen, maar dat is het dan ook wel. Het gaat niet om het getal wat er op de weegschaal verschijnt, maar meer om het gevoel dat het je geeft”, aldus haar trainer Magnus Lygdback. 

Lees ook: Zweedse actrice Alicia Vikander trouwt in het geheim

Beeld: Instagram, Getty 

Laatste nieuws

Zie ook