Deze tien plekken geven jou direct het ‘wanderlust’ gevoel

De allermooiste plekken op aarde.

Lees ook

Tegenwoordig zijn we allemaal druk, druk en nog eens druk met ons werk, opleiding, kinderen, oftewel: het leven. Soms is het goed om even stil te staan bij al het pracht die de wereld ons biedt. Zit jij vast in de alledaagse sleur? Het enige wat jij nodig hebt is een herinnering aan de beauty van de natuur. Eerder schreven we al over de tien mooiste treinreizen ter wereld, maar dit keer hebben we de tien meest adembenemende plaatsen op een rijtje gezet. Grote kans dat ze je meteen het ‘wanderlust’ gevoel geven. Dé lust of de zin om de wereld te ontdekken. 

1/ Lake Powell – Utah (Verenigde Staten)
Lake Powell is een reservoir aan de Colorado-rivier. Deze rivier ziet er daadwerkelijk uit alsof het op een andere planeet ligt.

2/ Gordes – Frankrijk
Wij zullen nooit genoeg krijgen van velden vol met lavendel. Naast dat het mega ‘Instagrammable’ is, is de combinatie van de geur en natuurlijke symmetrie van de velden een genot om naar te kijken.

3/ Havana – Cuba
Havana, ooh na-na (ay), half of my heart is in Havana, ooh-na-na (ay, ay).. Deze stad zit boordevol geschiedenis, overal waar je kijkt. Cuba’s hoofdstad is ontzettend inspirerend, zeker wanneer je dol bent op nostalgie.


4/ Mauritius – Oost Afrika
Dit prachtige eiland is het waard om bezocht te worden. Witte zandstranden, helder blauwe zeeën. Wat wil je nog meer? Wij willen zomervakantie. En wel nu!


5/ Vinicunca – Peru
De Vinicunca berg wordt ook wel de ‘Montaña de Siete Colores’ genoemd, oftewel de Regenboog berg. Wanneer je in Peru bent mag je deze bijzondere plek niet missen.

6/ Venetië – Italië
Venetië blijft één van de meest romantische steden on earth. Tegenwoordig kan het er behoorlijk druk met toeristen zijn, dus als tip geven wij je mee dat je beter in het laagseizoen de stad kan bezoeken.

7/ Torres del Paine National Park – Patagonië/Chili
De Salto Grande-waterval is slechts een van de vele prachtige edelstenen in de Torres del Paine National in Patagonië. Dit deel van het natuurpark valt binnen Chili.

8/ Hawa Mahal – India
Dit paleis ligt in de staat Rajasthan in India. Het gebouw is een prachtig ontwerp met roze en oranje tinten. Verder is het gemaakt van roze zandsteen en de naam ‘Hawa Mahal’ betekent ‘Paleis van de Wind’. Klinkt best dromerig, toch?

9/ Brugge – België
Pittoreske stadjes gebouwd rond grachten: klinkt erg als Amsterdam, alleen is Brugge rustiger en zeker een must-visit. Onze zuiderburen hebben ook prachtige steden (niet te vergeten Antwerpen en Gent).

10/ Noord-Oostenrijk
De vele sneeuwval in Opper-Oostenrijk, het noorden van Oostenrijk, zorgt voor een sprookjesachtige uitzicht. Dit winterwonderland is niet alleen super romantisch, het laat je van de sneeuw houden.

Lees ook: Dit zijn de 10 mooiste treinreizen ter wereld

Beeld: iStock

Laatste nieuws

Zie ook