Versace stopt met het gebruiken van bont

"Het voelt gewoon niet goed meer."

Lees ook

Waar er de afgelopen jaren nog regelmatig een fur coat op de catwalk te zien was, heeft Donatella Versace nu een belangrijke beslissing voor het Italiaanse modehuis gemaakt. De modeontwerpster vond het hoog tijd om het roer om te gooien en besloot dan ook dat Versace voortaan fur free zal zijn. En dat is tot groot genoegen van verschillende dierenorganisaties en uiteraard de liefhebbers van het modemerk.

Moord

Hoewel er op dit moment nog een aantal kledingstukken met bont in de collectie te vinden zijn, zal dit volgens the woman herself dus heel snel gaan veranderen. In een recent interview met 1843 Magazine laat Donatella weten waarom ze besloot te stoppen met het gebruik van bont. “Ik ben er niet meer van. Ik wil geen dieren vermoorden om zo fashion te maken. Het voelt gewoon niet goed.” Met deze belangrijke beslissing stapt Versace in de voetsporen van voorgangers als Armani en Gucci. Ook zij besloten nog niet zo heel lang geleden om te stoppen met de verkoop van bont en kozen daarmee voor een fur-free policy.

Fashion disaster

Toch is het geweldige nieuws niet de enige verandering die Versace de komende tijd zal doormaken. Donatella zou haar functie als creative director naar verluidt niet over te lange tijd neerleggen. “Iemand kwam onlangs naar me toe en zei: ‘Er zal een enorme crisis uitbreken, wanneer jij stopt als creative director. Het zal een complete fashion disaster zijn.’ En ja, natuurlijk ben ik Versace. Maar ook bij Versace moet er soms iets veranderen. En het moet soms een kans bieden voor anderen om zichzelf te laten zien”, aldus Donatella. Dat belooft nog wat…

Lees ook: Zien: Penelope Cruz als Donatella Versace in nieuwe serie

Bron: Marie Claire US Beeld: Getty

Laatste nieuws

Zie ook