Eindelijk salarisverhoging voor ‘The Queen’

Eind goed, al goed?

Lees ook

De Netflix-serie The Crown is na twee seizoenen nog steeds razend populair. In de serie vertolkt Claire Foy de rol van koningin Elizabeth ll. Onlangs kwam het nieuws naar buiten dat Claire minder betaald kreeg dan haar collega Matt Smith, die prins Philip speelt. Dit is opvallend, aangezien zijn rol een stuk kleiner is dan die van de actrice. Maar: ze krijgt eindelijk een salarisverhoging.

Time’s up
Het nieuws over de loonkloof ging als een lopend vuurtje op social media, waarna de producenten van de serie een storm van kritiek over zich heen kregen. Claire Foy is, mede dankzij de Time’s Up-movement, niet de enige vrouw in de entertainmentindustrie die opkomt voor haar rechten. De producenten laten weten dat niemand in de toekomst meer betaald zal krijgen dan The Queen. Eind goed, al goed? 

 

The Queen and the First Lady. #TheCrown

Een bericht gedeeld door The Crown (@thecrownnetflix) op


Stokje overnemen
Ondanks deze bekendmaking zal Claire Foy niet lang plezier hebben van de salarisverhoging. Zij zal in het nieuwe seizoen namelijk haar stokje overdragen aan Olivia Colman, die de ietwat oudere koningin Elizabeth gaat spelen.

 

Olivia Colman

Lees ook: Beyoncé bevestigt On The Run 2-tour met Jay-Z

Bron: Beau Monde l Beeld: Getty Images

Laatste nieuws

Zie ook