Interview: Giorgio Armani’s make-up artist Linda Cantello vertelt ons hoe het moet

"De paar keer dat ik botox heb gebruikt, vroegen mijn kinderen zich af waarom ik de hele tijd zo verbaasd keek. Dus daar ben ik lang geleden weer mee

Het afgelopen modeseizoen was zowel op de catwalk als backstage een waar spektakel. Marie Claire’s Marjolein keek backstage mee bij de herfst/winter 2018-19 show van Armani Privé in Parijs. Ze sprak Linda Cantello, international make-up artist voor Giorgio Armani Beauty, en vroeg haar om wat snelle beauty tricks. De perfecte wenkbrauw en een strakke eyeliner doe je zo!
 
Linda Cantello
 
 
1/ Perfecte wenkbrauw
“Kijk bij het kiezen van een wenkbrauwproduct naar twee dingen: kleur en textuur. Kies een kleur die matcht en pas op dat de ondertoon niet te oranje is. Veel wenkbrauw producten hebben een matte finish, waardoor het resultaat onnatuurlijk wordt. Gezond haar glanst immers. Giorgio Armani Eye & Brow Maestro is ontworpen door een team in het haarlaboratorium, en oogt licht shiny en natuurlijk.”
 
2/ Strakke eyeliner
“Trek je ooglid een beetje strak en zet de lijn in één keer. Een lijntje in delen wordt nooit vloeiend. En stop niet te vroeg. Trek de lijn liever wat verder door, of veeg ‘m een beetje uit naar buiten toe. Anders lijken je ogen optisch heel klein.”
 
 
3/ Ideale office-look
“Het licht op kantoren is vaak heel hard en onflatteus. Als je ervoor kunt zorgen dat je er goed uitziet in dát licht, dan zie je er overal goed uit. Mijn beste tip: don’t overdo it!”
 
4/ Zo blijf je fris
“De paar keer dat ik botox heb gebruikt, vroegen mijn kinderen zich af waarom ik de hele tijd zo verbaasd keek. Dus daar ben ik lang geleden weer mee gestopt. Ik zou zeggen: get a life, er is niks mis met een paar rimpels!”
 
Benieuwd naar de rest van het interview? Dat lees je in het aprilnummer van Marie Claire, dat nu in de winkel ligt. 
 
 
Tekst: Marjolein Vermeij

Laatste nieuws