Olcay Gulsen vindt de tv-wereld extreem blank

Verder zegt ze dat de mode-industrie racistisch, keihard en opportunistisch is.

Lees ook

Als oprichtster en eigenares van SuperTrash en ST. Studio weet Olcay Gulsen (37) hoe je naar de top klimt en zaken doet. Eerder deelde ze met Marie Claire haar business tips, waarin ze bijvoorbeeld zei: “Van je fouten leer je veel meer dan van je succes. Wees dus niet bang om ze te maken en te erkennen.” Sinds kort is ze een vast gezicht bij RTL Boulevard als lifestyle-deskundige. Volgens Olcay is de tv-wereld geen goede reflectie van de maatschappij, zo vertelt ze aan de Volkskrant. Ook is volgens de designer de mode-industrie racistisch, keihard en opportunistisch.

Blond verkoopt
Niet alleen in haar werkveld valt het haar op dat deze “extreem blank” is, ook in de televisiewereld is dat zo. De modeontwerper is van mening dat het gaat om verkopen. “Ook daar wordt gedacht: blond verkoopt. Met Jandino hebben ze één excuusneger op de zaterdagavond.”

Weinig tv-klussen
“Zelf ben ik niet te donker en ik spreek goed Nederlands.” Olcay staat zelf aan de desk bij RTL Boulevard, maar doet verder weinig tv-klussen. “Ik beweeg me niet in de hoogste laag van Hilversum. Mijn rol daar is die van modeondernemer en lifestyledeskundige. Ik ben tv gaan doen om mijn merk te versterken.” 

Lees ook: Powervrouw Olcay Gulsen vanavond in 24 uur met…

Bron: Beau Monde, Volkskrant l Beeld: ANP

Laatste nieuws

Zie ook