Marie Claire tipt: de Netflix-serie voor zondagavond

Deze serie is zó spannend dat je door blijft kijken.

Lees ook

Wekelijks geven wij een Netflix tip voor de zondagavond. Van een serie als Dirty Money tot een film als Intouchables , wij hebben al veel aangeraden. Wordt het dan ook moeilijker? Nee hoor, niet als Netflix toppers blijft toevoegen. Houd jij van de spannende Scandinavische misdaad-series? Dan is La Casa de Papel een serie voor jou. De van oorsprong Spaanse serie is qua kwaliteit net zo goed als de Scandinavische manier van doen. Van de ingetogenheid van Scandinavische series is bij La Casa de Papel wat dat betreft weinig te merken en dat maakt het kijken naar een buitenlandse serie alleen maar leuker.

De serie
Een bij elkaar geraapt zooitje dieven gaan een enorm bedrag van 2,4 miljard euro stelen. Voor de roof laten zij zich elf dagen opsluiten in de Koninklijke Munt van Spanje samen met 67 gijzelaars. De dieven willen niet letterlijk geld stelen maar het zelf drukken. Ondertussen manipuleert het personage ‘El Profesor’ de politie zodat het plan kan worden uitgevoerd. In de dagen dat ze opgesloten zitten moeten ze afrekenen met een elite team van de Spaanse politie en de gijzelaars in bedwang houden.

Het eerste seizoen bestaat uit dertien afleveringen. Binnenkort wordt seizoen 2 toegevoegd. De serie is dus in het Spaans, maar gelukkig is er ondertiteling.

Lees ook: Marie Claire tipt: deze bioscoopfilm moet je zien

Beeld: La Casa de Papel

Laatste nieuws

Zie ook