Mode-stagiaires getuigen over de harde modewereld

Lees de verhalen van de boze mode-stagiairs.

Mode-stagiaires getuigen over de harde modewereld

De meeste mensen met de droom om bij een modetijdschrift te werken beginnen als mode-stagiaire of assistent. Dit is in de meeste gevallen heel erg leuk (zoals bij Marie Claire natuurlijk) maar het kan helaas ook uitpakken à la The Devil Wears Prada. Bij een mode-stage denk je vast aan hard werken, een gezellige omgeving, netwerken en veel leren. Het is dan ook een teleurstelling wanneer blijkt dat je baas Miranda Priestly 2.0 is.

Er is een Instagram-account opgericht over de hel die deze fashion assistants meemaken. Voor (oud) mode-stagiaires, of eigenlijk welke stagiaire dan ook, zullen bepaalde verhalen herkenbaar in de oren klinken.

Kapotte dromen

Het account is in december 2017 gestart en een ware hit. Het heeft meer dan 11 duizend volgers. In de bio staat 'chasing broken dreams', dat zegt genoeg. Gebruikers kunnen anoniem hun verhaal sturen. Een veel voorkomend verhaal is dat de mode-stagiairs ondanks hun harde werk geen credits krijgen, terwijl dat hen wel wordt beloofd. Hun naam wordt nergens vermeld en in sommige gevallen zelfs stiekem weggehaald. Wij hebben een paar berichten op een rijtje gezet:Niet alleen negatief

Toch worden er ook een paar positieve berichten gepost, zoals een bericht ingestuurd door een fashion assistant uit Nederland die een compliment voor de Nederlandse tijdschriftenindustrie heeft:

Lees ook: Dit grote modemerk opent deuren in NederlandBeeld: Getty Images