Onderzocht: ijs als ontbijt maakt je slimmer

Klinkt goed!

Lees ook

Voel jij je vaak schuldig na het eten van een lekkere dame blanche of bananensplit? Spijt na de calorieën-toenameDon’t be! Volgens onderzoek van professor Yoshihiko Koga van de Tokyo’s Kyorin University blijkt ijs als ontbijt je slimmer te maken. 

Het onderzoek
De professor gebruikte voor zijn onderzoek proefpersonen die hij vervolgens in twee groepen verdeelde. De ene groep kreeg als ontbijt ijs, de andere groep moest hun ‘normale’ ontbijt eten. Daarna kregen beide groepen dezelfde oefeningen en tests om uit te voeren.

Reactievermogen
Uit het onderzoek blijkt dat de groep die met ijs had ontbeten alerter was en dat hun mentale prestaties een stuk beter waren ten opzichte van de andere groep. Zo hadden ze een sneller reactievermogen en konden ze informatie beter verwerken.

Alternatief?
Moet het dan ook echt ijs zijn als ontbijt? Kan het niet iets soortgelijks kouds zijn? Volgens Koga niet. Hij herhaalde het experiment met koud water in plaats van ijs. De prestaties van de proefpersonen waren na het koude water minder goed dan na het ijs-ontbijt.

Lees ook: 4 wetenschappelijke redenen om meer ijs te eten

Beeld: Getty Images 

Laatste nieuws

Zie ook