Zo kom je eenvoudig van puistjes op je rug af

You're welcome!

Zo kom je eenvoudig van puistjes op je rug af

Hoe vervelend we het ook vinden, we hebben er allemaal weleens last van: bacné. Oftewel: puistjes op je rug. Dat ene topje niet aan kunnen doen, omdat je rug zichtbaar is en daarmee ook je puistjes? Dat willen we niet meer. Zo kom je eenvoudig van rug acné af. 

Verstopt

"Puistjes ontstaan wanneer poriën of haarzakjes verstopt raken met dode huid en oliën", zo vertelde Dr. Nowell Solish aan Marie Claire. Dit betekent dus dat acné letterlijk overal kan verschijnen op je lichaam, behalve op je hand- en voetpalmen. Dit komt omdat er op deze plekken geen olie of haarzakjes te vinden zijn. 

Hoewel acné op je rug bijna hetzelfde is als in je gezicht, is er toch een verschil. De huid op je rug heeft grotere poriën, wat inhoudt dat ze dus ook veel sneller verstopt kunnen raken. Hierom is het dan ook belangrijk om producten te gebruiken die speciaal voor je lichaam te gebruiken zijn, en niet voor je gezicht. Andere manieren om van je bacne af te komen vind je hieronder:

1/ Afspoelen na het sporten

Heb je niet flink gezweet tijdens het sporten? Spoel je dan achteraf al-tijd af. Zweet zorgt er namelijk voor dat je poriën verstopt raken.

2/ Gebruik een body wash

Zoals al eerder gezegd: gebruik geen face wash, maar een body wash. Gebruik het liefst een reinigingsgel die ingrediënten bevat zoals salicylzuur of andere acne bestrijdende bestanddelen. Kom je er niet bij? Gebruik dan een schrob-borstel.

3/ Spoel crèmespoeling direct weg

Het komt vaak voor dat je je haar conditioner per ongeluk niet helemaal goed uit je haar spoelt. De oliën hiervan komen dan op je rug terecht. Ook dit zorgt dus weer voor puistjes op je rug.

4/ Gebruik een tonic

Na het douchen is het verstandig om met een tonic over je gedroogde huid te gaan. Gebruik hiervoor een normale tonic en een watje. Kom je er niet helemaal bij? Vraag dan je lover, zus of moeder om je even te helpen. 

Lees ook: De fout die we allemaal maken als het aankomt op gezichtsreiniging

Bron: Marie Claire UK | Beeld: Getty